Home Nieuws Veel lof voor goed presterende Jordan Teze: ‘Positieve uitzondering Jong Oranje’

Veel lof voor goed presterende Jordan Teze: ‘Positieve uitzondering Jong Oranje’

735
0

Waar ploeggenoot Mo Ihattaren steeds negatief in het nieuws komt en opvalt door afwezigheid, geldt dat andersom niet voor Jordan Teze.

De verdediger timmert stevig aan de weg en weet zich ook in vertegenwoordigende elftallen te manifesteren. De allround verdediger krijgt dan ook veel lof toebedeeld in de media na zijn puike optreden voor Jong Oranje.


In zijn column in het Algemeen Dagblad is Willem van Hanegem namelijk lovend over het spel van Jordan Teze bij Jong Oranje. De analist en criticaster noemt de verdediger de positieve uitzondering in de wedstrijd tegen Jong Duitsland van zaterdag.

“Zet die gozer weer in het centrum tegen Jong Hongarije, stel Zeefuik weer op in plaats van Botman, die er bij de 1-1 uit werd gelopen alsof hij er niet stond”, aldus Van Hanegem. “En vecht voor de laatste kans zoals die Roemenen van coach Adrian Mutu vochten tegen Jong Oranje. En geef na afloop eerlijke antwoorden.”

Van Hanegem schrijft ook over Dumfries. De Kromme vond het onbegrijpelijk dat Denzel Dumfries in Oranje geen basisplaats kreeg tegen Turkije. “Steven Berghuis is alleen goed als hij aan de binnenkant speelt. Waarom dan Kenny Tete en niet Denzel Dumfries opstellen tegen de Turken? Want Tete kan uitstekend verdedigen, maar niet zo goed aanvallen”, zo geeft hij aan in AD Sportwereld.