Home Nieuws Veel lof voor conditioneel sterke Denzel Dumfries

Veel lof voor conditioneel sterke Denzel Dumfries

57
0

Denzel Dumfries heeft Santiago Arias nog niet doen vergeten. De rechtsback van PSV is soms nog zoekende en wisselt goede momenten af met mindere momenten. De van Heerenveen overgekomen verdediger gaat wel steeds voorop in de strijd en groeide tegen Ajax langzaam in de wedstrijd.

Rapporteur Ben Wijnstekers van De Telegraaf was na de wedstrijd tegen Ajax dan ook vol lof over Denzel Dumfries en diens ontwikkeling. “Dumfries ging voorop in de strijd en dat was typerend voor PSV. Hij was ongelooflijk agressief in de duels, beet zich vast in zijn tegenstander en bleef maar opkomen. Hij heeft een enorme conditie en was heel irritant voor Ajax. Zo’n speler is heerlijk om in je ploeg te hebben”, aldus de voormalig Feyenoorder. “Hij is vaak ook de eerste die verhaal gaat halen als er bijvoorbeeld een opstootje is. Dat doe je meestal om de boel scherp te houden; voor jezelf, maar ook voor de rest van de ploeg. Die gretigheid om ten koste van alles te willen winnen, straalt hij uit.”

Wel ziet Wijnstekers nog voldoende verbeterpunten voor Dumfries. “Hij is soms te opvliegerig en door zijn enthousiasme maakt hij af en toe onnodige overtredingen. Daar moet hij iets slimmer in worden. En qua opkomen zou hij misschien ook wat meer kunnen doseren”, zo geeft hij aan. “In zijn beginfase bij Feyenoord bleef Rick Karsdorp ook maar gaan. Op een gegeven moment stellen tegenstanders zich daarop in en vinden ze er een antwoord op. Dumfries zal moeten leren om zijn momenten te kiezen. Maar dat zijn peanuts. Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, is hij een goede kandidaat om in de toekomst de rechtsback van het Nederlands elftal te worden.”


Vorig artikelUitspraak Lasse Schone in kleedkamer PSV
Volgend artikelDe Telegraaf ziet Luuk de Jong als ‘zwakste’ PSV’er

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in