Home Nieuws Veel lof en lovende kritieken voor Davy Pröpper

Veel lof en lovende kritieken voor Davy Pröpper

22
7

Davy Pröpper krijgt daags na de overwinning tegen Portugal veel lof toebedeeld. Aan de hand van uitblinker Pröpper slaagde het Nederlands Elftal er maandagavond in Portugal over de knie leggen. 

Het opmerkelijke rond Davy Pröpper is dat de huidige bondscoach onder wie Pröpper weet te excelleren, twee keer zoveel aan transfergeld wist te besteden aan concurrent Davy Klaassen, die vervolgens niet meer in beeld bij zowel zijn werkgever Everton als diezelfde bondscoach. Everton betaalde op voorspraak van Koeman het belachelijke en astronomische bedrag van 28 miljoen euro voor de overschatte en fysiek niet sterke Klaassen. Pröpper is inmiddels onomstreden basisspeler in de Premier League.

“Portugal werd vakkundig lamgelegd in die uitstekende eerste helft. Belangrijk bleek de keuze voor Davy Pröpper als middenvelder met ‘de punt naar achteren’ in het 3-5-2 systeem”, analyseert journalist Maarten Wijffels namens het Algemeen Dagblad. “Hij was misschien wel de beste man op het veld. Altijd vrij, altijd overzicht, zuiver in de passing.”

Pröpper was niet de enige die sterk speelde. “En een steun voor de andere twee middenvelders Van de Beek en Wijnaldum. Bij PSV zeiden ze vaak: ‘Davy beseft zelf niet half hoe groot zijn mogelijkheden zijn. Zo bescheiden. Misschien een tikje te flegmatiek ook'”, vervolgt Wijffels.

In de zomer van 2017 vertrok hij bij PSV en tekende een contract bij Brighton & Hove Albion. “In Engeland lijkt hij definitief tot leven gewekt, de marathonman van Brighton. Pröpper draait er een uitstekend debuutseizoen en miste pas 15 minuutjes in de Premier League”, besluit hij.


Facebook Comments

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here