Home Nieuws Veel lof Dick Advocaat en Wim Kieft voor PSV-icoon

Veel lof Dick Advocaat en Wim Kieft voor PSV-icoon

758
0

Maandagmiddag werd PSV op de hoogte gebracht over het overlijden van icoon Kees Rijvers.

Voetballegende Kees Rijvers is op 97-jarige leeftijd overleden en dat maakt het nodige los in de voetbalwereld want Rijvers was omwille door zijn prachtige leeftijd dan al wel weer jaren uit beeld bij het gros van voetbalminnend Nederland maar een icoon is en blijft een icoon. Dat geldt zeer zeker voor Kees Rijvers.

Veel lof voor de 97-jarige Rijvers, die er goed op stond in de Nederlandse voetbalwereld. Wim Kieft en Dick Advocaat spraken maandagavond hun bewondering uit voor de oud-bondscoach van het Nederlands elftal.

Kieft bewaard mooie herinningen aan Kees Rijvers. Rijvers was degene die Kieft liet debuteren in het Nederlands elftal, zo liet de oud-spits maandagavond weten aan tafel bij Veronica Offside. “Rijvers had de ondankbare taak om de generatie van 1974 en 1978 af te laten vloeien en de jeugd in te passen. Hij liet heel veel jongens debuteren.”

Onder meer Marco van Basten, Ronald Koeman, Ruud Gullit en Frank Rijkaard maakten hun debuut onder Rijvers, maar Kieft stelde dat het ook noodzakelijk was. “In het begin pakte het nog slecht uit, want het was voor veel spelers te vroeg. Er waren teveel jonge jongens en de tussengeneratie was niet goed genoeg.”

Kieft vertelde de eerste herinnering met Rijvers zich nog goed te kunnen herinneren. “Ik weet nog dat we verzamelden op Schiphol. Ik ging mijn debuut maken, in Zwitserland. Het was mijn eerste interland, maar ook Frank Rijkaard en Ruud Gullit waren er toen bij. Het veld was zó slecht, dat werd nog bijna afgekeurd. We verloren ook, maar Rijvers bracht vanaf toen het Nederlandse voetbal weer op gang.”

Ook Dick Advocaat sprak mooie woorden over Rijvers. “Ik ben nog twee interlands assistent van Kees geweest. Wat een mooie man. Als hij je vertrouwde, gaf hij je alles. Spelers zagen hem als vaderfiguur. Dat zag je overigens ook bij PSV en FC Twente”, aldus de lovende woorden van Kieft en Advocaat.


Vorig artikelWim Kieft is lyrisch over topscorer en assistkoning: ‘Onvoorstelbaar, aannames waar hij van gedroomd heeft’
Volgend artikelHet rauwe Feyenoord-randje | Zeer ongepast gedrag Feyenoord-fan na tonen foto: ‘Walgelijke actie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in