Home Nieuws Veel kritiek op wisselbeleid Schmidt: ‘Door mijn wissels pakken we een punt’

Veel kritiek op wisselbeleid Schmidt: ‘Door mijn wissels pakken we een punt’

677
0

PSV speelde op de valreep gelijk in en tegen SC Heerenveen. De late gelijkmaker viel op een onverwacht moment maar wel in een fase dat PSV de regie opnieuw lang kwijt was.

De kritiek na de late gelijkmaker van Piroe op het wisselbeleid van Roger Schmidt is niet van de lucht. PSV verspeelde zondagavond namelijk hele dure punten door gelijk te spelen in en tegen Heerenveen.

Daar waar de winst voor het grijpen lag, moest PSV nog flink aan de bak in de slotminuten om een remise over de streep te trekken.

Na afloop kreeg Schmidt de nodige kritiek te verwerken op zijn wisselbeleid. De Duitse coach counterde die kritiek dan ook meteen:

‘Als de basisspelers erg vermoeid zijn, zijn ze niet beter dan de wissels’, vertelde Schmidt tegen FOX Sports. ‘Zo groot is dat verschil niet. Ik moet mijn spelers ook beschermen. Ik wil niet dat ze geblesseerd raken. Spelers als Malen en Götze zaten niet op hun topniveau. Zij hadden donderdag ook gespeeld en er komt veel reizen bij kijken. Ik heb geen spijt van mijn wissels. Door deze keuzes pakken we juist een punt. Ledezma en Piroe hielpen ons aan de 2-2.’

PSV had niets te duchten van de Friezen maar dat spelbeeld veranderde na rust abrupt. En dat is niet de eerste keer dit seizoen.

‘In de eerste helft speelden we goed. We controleerden de wedstrijd en toonden veel creativiteit. We vonden de oplossingen tegen een tegenstander die verdedigend speelde. Toch slaagden we erin om vaak het strafschopgebied te bereiken en kansen te creëren. We hadden misschien vaker dan één keer moeten scoren en de wedstrijd al moeten beslissen.’

Na rust was het spel van PSV niet om aan te zien. ‘Heerenveen nam meer risico en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Dat lukte ze voor rust ook al met counters. Daar hebben ze een paar snelle spelers voor. We hadden het lastig om het niveau van de eerste helft vast te houden. Waarom? Omdat we donderdag ook al hebben gespeeld tegen Granada, dat was een zware wedstrijd die veel energie kostte. Onze spelers zijn ook mens, ze kunnen niet altijd op honderd procent spelen. Uiteindelijk moeten we blij zijn dat we een punt overhouden’, was Schmidt realistisch.

De Duitse coach gaf ook de complimenten aan Heerenveen. ‘Als de tegenstander zo’n bal in de diepte kan spelen, gaat er iets mis. Misschien raakten we de concentratie wat kwijt. We moeten ook accepteren dat Heerenveen kwaliteiten heeft. Dat hebben ze vandaag laten zien. Dat het in de tweede helft minder ging lag aan de energie, maar het is ook gevaarlijk als je in de eerste helft maar één keer scoort. Daardoor nam Heerenveen na rust meer risico. We vonden de oplossingen niet meer.’