Home Nieuws Veel kritiek op ‘onfatsoenlijke’ Weghorst | Is snel geïrriteerde Koeman de ideale...

Veel kritiek op ‘onfatsoenlijke’ Weghorst | Is snel geïrriteerde Koeman de ideale bondscoach voor Oranje?

685
0

Nederland plaatste zich zaterdagavond officieel voor het Europese Kampioenschap in Duitsland van volgend jaar zomer.

Eerder konden we al concluderen dat er eigenlijk niets meer fout kon gaan voor Oranje in aanloop naar beide wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar maar er diende wel gewonnen te worden. Nederland – Ierland werd een chagrijn van een wedstrijd en dat chagrijn hield na de negentigste minuut niet bepaald op want de interland kreeg een vervelende bijsmaak.

Daarvoor kunnen we gerust naar Wout Weghorst en zijn emotionele gedrag wijzen want de spits van Oranje lijkt met de maand ander en vervelender gedrag te vertonen. De doelpuntenmaker, want doelpunten maken doet hij wel degelijk, gedraagt zich met name de laatste tijd als een veelal arrogante en snel geïrriteerde en vooral emotionele speler.

Het interview na afloop van Nederland – Ierland was tenenkrommend te noemen. Als door een adder gebeten reageerde de lange aanvaller, die na het interview bakken kritiek over zich heen heeft gekregen. Collega’s van de NOS-journalist Arman Avsaroglu namen het massaal en terecht op voor de NOS-man na het nare interview met Weghorst, die zelf nog vroeg om het interview niet uit te zenden. ‘Het is al uitgezonden’, kreeg Weghorst als antwoord van Avsaroglu, die op sociale media ook van veel Nederlandse voetbalfans bijval krijgt na het onfatsoenlijke gedrag van de spits.

Weghorst kreeg na afloop de vraag waarom het moeilijker ging dan voorafgaand gehoopt. “Dat is wat je belangrijk vindt op dit moment?”, begon Weghorst. “Het moet en kan absoluut beter. Maar je begint al meteen met dat het moeilijk ging. Ik wil geen interview waarin het deze kant op gaat”, aldus de arrogante Weghorst, die er moeite mee heeft een fatsoenlijke vraag fatsoenlijk te beantwoorden.

Toch zag ook Weghorst dat Oranje niet de beste wedstrijd speelde. “Iedereen voelde dat het bij vlagen moeizaam was en het van onze kant niet voldoende was. Maar ik vind het jammer dat je meteen daar naartoe wil. Het is je tweede vraag in het interview. Dat vind ik jammer, maar goed”, aldus de geïrriteerde en irriterende spits.

Ronald Koeman deed er na afloop een schepje bovenop in plaats van het te temperen. Geïrriteerd na vraag over Wout Weghorst zei Koeman: ‘Maar ja, zo is Nederland’, aldus Ronald Koeman, over wiens functioneren terecht twijfels bestaan. Onder zijn leiding is Oranje verworden tot een groep plichtmatige voetballers, waar op Xavi Simons na weinig energie vanuit gaat. De vraag valt dan ook best te rechtvaardigen of Ronald Koeman de juiste bondscoach is om dit Oranje om de prijzen te gaan laten spelen in Duitsland.

Wie de bondscoach in onderstaand interview weet te beluisteren, wordt bepaald niet enthousiast bij de gedachten dat dit Oranje in juni van het volgende kalenderjaar de strijd aan zal gaan met de Europese top. Ronald Koeman bleek de gehele reeks aan kwalificatiewedstrijden nauwelijks te genieten en bleek het steeds snel aan de stok te hebben met verschillende media en diverse journalisten. Anderzijds krijgt Koeman ook weinig de helpende hand toegereikt want prominente journalisten als Valentijn Driessen maken Oranje regelmatig met de grond gelijk.


Vorig artikelRentree Noa Lang nadert, aanvaller hervat groepstrainingen
Volgend artikelBelgische krant opgetogen na blik op De Herdgang: ‘Raad eens wie er terug is’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in