Home Nieuws Veel kritiek na uitschakeling, media wijzen naar Sociedad, Monaco, Olympiakos en Benfica

Veel kritiek na uitschakeling, media wijzen naar Sociedad, Monaco, Olympiakos en Benfica

3511
0

De ochtendkranten zijn kritisch op de prestaties van PSV. Het rijtje clubs waar PSV zich mee wenst te meten wordt langer en langer maar steeds trekt de club aan het kortste eind.

Of de Europese exit te voorkomen was geweest, valt nog te bezien maar feit is dat de ploeg er onder Roger Schmidt niet staat als het echt moet. Kritiek, veel kritiek voor de Duitse trainer. De kritiek is terecht. Volgens De Telegraaf werd de ‘lege tank’ PSV fataal. ‘De eerste kans van Roger Schmidt om PSV te verlaten met een prijs is in rook opgegaan. De PSV-spelers gingen na het laatste fluitsignaal van teleurstelling en vermoeidheid massaal naar de grond. De grote vraag is hoe de enorme deceptie en de geleverde inspanning gaan doorwerken richting zondag, als PSV met Ajax strijdt om de KNVB Beker’, blikt Telesport alvast vooruit naar zondag.

‘PSV blijft verliezen als het er echt om gaat en dat kleeft steeds meer aan trainer Roger Schmidt, die nog één kans krijgt op een mooi succes’, schrijft het Eindhovens Dagblad. De Europa Conference League was voor de club het ideale podium om dit seizoen iets neer te zetten dat beklijft, maar de missie van trainer Roger Schmidt en zijn mannen is mislukt.’

‘Leicester City bleek in Eindhoven een maatje te groot en blies PSV na rust weg. Weer ging het mis in de slotfase en weer is het PSV niet gelukt om een topwedstrijd te winnen. Wie naar het duel keek, had het gevoel deze wedstrijd wel vaker te hebben gezien’, is het Eindhovens Dagblad kritisch.

Wéér legt PSV het af in slotfase’, meldt het Algemeen Dagblad. ‘Een goede eerste helft met volop perspectief op een overwinning. Maar een tweede helft waarin PSV gaandeweg wegzakte en uiteindelijk de tol betaalde voor een late fatale tegengoal. Niet voor het eerst was dat patroon zichtbaar. De 88ste minuut was vorig jaar de minuut waarin Olympiakos PSV op eigen veld uit de knock-outfase van de Europa League kegelde. Nu was het de minuut waarin Leicester City hetzelfde deed in de Conference League.’

En zo wordt het rijtje clubs langer en langer, tot teleurstelling van velen. ‘En na de 0-0 van vorige week schaarden ze zich zo in het rijtje met Sociedad, Monaco, Olympiakos en Benfica. Allemaal ploegen waarmee PSV zich zo graag had willen meten. Maar waarvan ze in twee jaar Roger Schmidt over twee duels in Europese toernooien niet één wedstrijd wonnen’, klinkt het. ‘Het maakt dat PSV afscheid neemt van één van de drie prijzen die de ploeg dit seizoen nog kon winnen. En tijd om bij te komen is er amper, want zondag wacht de bekerfinale tegen Ajax in de Kuip”, aldus AD Sportwereld.


Vorig artikelGakpo en Teze reageren teleurgesteld: ‘We moeten door’
Volgend artikelWat kunnen we verwachten van Ruud van Nistelrooij als nieuwe hoofdtrainer van PSV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in