Home Nieuws Veel interesse voor Pereiro maar zaakwaarnemer gaat voor tekengelden en transfervrij vertrek

Veel interesse voor Pereiro maar zaakwaarnemer gaat voor tekengelden en transfervrij vertrek

2686
0

De zaakwaarnemer van Gaston Pereiro, Paco Casal, is de grote spil in de toekomst van de speler.

Wie terugkijkt op de transfer van Pereiro in 2015 van het Uruguayaanse Nacional naar PSV, kan niet verrast zijn dat Casal nu kiest voor de weg van het meeste tekengeld. Ook in 2015 bepaalde Casal de gehele transfer want zijn cliënt heeft er nu eenmaal weinig over te zeggen. Pereiro is naast het veld zoals hij ook op het veld is: een gelaten persoonlijkheid.


De Uruguayaanse aanvaller weet dat hij weinig zeggenschap en regie heeft over zijn eigen carrière. Gelaten als hij is wacht hij af wat komen gaat. Paco Casal zal het bepalen en waar Casal het meeste kan verdienen gaat Pereiro zijn kunsten vertonen.

PSV kan nauwelijks verrast zijn over de ontwikkelingen. De grillen van de zaakwaarnemer zijn al langer bekend. De club houdt inmiddels serieus rekening met een transfervrij vertrek van Gastón Pereiro aan het einde van dit seizoen. PSV probeert de Uruguayaan deze wel winter wel degelijk te verkopen, maar Pereiro en zijn zaakwaarnemer hebben simpelweg andere plannen. Plannen waarbij meer tekengelden op te strijken zijn.

Voetbal International meldt dat er momenteel veel interesse is in de spelmaker. Maar de club verwacht er weinig meer van en rekent op zijn aanblijven tot juni van dit jaar. Dan loopt zijn contract namelijk af en kan hij bij het tekenen van een overeenkomst met een andere club een hoog bedrag aan tekengeld opstrijken. PSV heeft geprobeerd om het aflopende contract van Pereiro te verlengen, maar slaagde daar niet in.

Vanuit Zuid-Europa is er al jaren veel interesse in de diensten van de middenvelder, maar Pereiro en zijn zaakwaarnemer hebben dus andere belangen. Sevilla, Lazio, Bologna en FC Porto worden genoemd als clubs die de interesse in Pereiro concreet willen maken.

Vorig seizoen was het al raak tussen PSV en het ‘kamp Pereiro’. PSV bereikte een akkoord met Spartak Moskou en kon vijftien miljoen euro vangen voor Pereiro, maar die had op last van Casal geen zin in een avontuur in Rusland. Het lijkt er dus op dat Pereiro Eindhoven transfervrij gaat verlaten.


Facebook Comments