Home Nieuws Veel imagoschade voor PSV na beslissing clubicoon Van Nistelrooij, deel spelersgroep mag...

Veel imagoschade voor PSV na beslissing clubicoon Van Nistelrooij, deel spelersgroep mag zich schamen

2007
1

Ruud van Nistelrooij heeft de beslissing genomen geen hoofdtrainer meer van PSV te willen zijn. Het is een uiterst pijnlijke samenloop van omstandigheden geworden.

Indirect is het geheel begonnen bij een ontevreden spelersgroep, die zich recent achter de rug om tot de directie wist te richten. Dat gegeven is de basis van de huidige situatie. Het gesprek met de directie bleek in eerste instantie bedoeld om zorgen te uiten over het naderende vertrek van André Ooijer en mogelijk Fred Rutten Het baarde de spelersgroep grote zorgen en dus ging men het gesprek aan, waarbij uiteindelijk ook naar voren is gekomen dat het draagvlak voor Ruud van Nistelrooij snel wist af te brokkelen.

Tot dinsdagavond laat is er al overleg geweest bij de club, tussen directie en stafleden. Dat werd woensdagmorgen hervat, weet de regionale krant het Eindhovens Dagblad te melden. ‘Doordat het verhaal naar buiten is gekomen dat door enkele spelers klachten over de coach zijn neergelegd bij de directie was een onwerkbare situatie ontstaan, die door betrokkenen zelfs als PSV-onwaardig wordt getypeerd’, klinkt het vanuit het ED.

Dat de gang van de spelersgroep, althans een deel daarvan, naar de directie niet als erg chique kan worden bestempeld, is meer dan duidelijk. Dat informatie vanuit een vertrouwelijk overleg tussen spelers en directie via een zaakwaarnemer van één van de betrokken spelers terecht is gekomen bij De Telegraaf evenmin. Dat gegeven wordt door Ruud van Nistelrooij terecht zeer hoog opgenomen, melden bronnen aan het Eindhovens Dagblad. Voor Ruud van Nistelrooij is het geheel een onbetrouwbaar feitenrelaas geworden. Het betreffende deel van de spelersgroep, inclusief Luuk de Jong of beter gezegd met name Luuk de Jong, mogen zich schamen voor dat wat afgelopen weken heeft plaatsgevonden.

Enkele weken geleden, ten tijde van de gewonnen bekerfinale, leek er niets aan de hand te zijn en lieten de spelers zien pal achter hun trainer te staan.


Vorig artikelDe chaos compleet: Ruud van Nistelrooij stapt per direct op als hoofdtrainer
Volgend artikelWalter Benítez spreekt vertrekwens uit en wil PSV deze zomer verlaten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in