Home Nieuws Veel excuses Roger Schmidt na PSV – Vitesse

Veel excuses Roger Schmidt na PSV – Vitesse

2702
0

De winnende trainer heeft altijd gelijk. In dat kader gaan de credits naar Roger Schmidt na de 3-1 zege op Vitesse.

Toch blijft Roger Schmidt voor discussie zorgen. De Duitser begon met een fantasie-opstelling aan de wedstrijd tegen de Arnhemmers en dat leek zich slecht uit te betalen. Toch zorgden de wissels voor een kentering in Eindhoven want zowel Mario Götze, Ryan Thomas als Donyell Malen werden ingebracht en waren betrokken bij het ombuigen van de achterstand in een voorsprong.


Na afloop had Schmidt allerlei excuses over een lange vlucht vanuit Athene, een jonge onervaren ploeg, blessures en weinig kunnen trainen in het gehanteerde systeem tegen Vitesse.

“Risky? Je moet als trainer doen wat logisch is. Je hebt nooit garanties dat dergelijke keuzes goed uitpakken, maar mijn gevoel was dat deze spelers geen negentig minuten konden spelen. Ik denk dat het een goede beslissing was om nieuwe, frisse spelers in te brengen. Ze hebben laten zien wat ze kunnen”, aldus Schmidt tegen ESPN.

“We scoorden pas in de 86ste minuut omdat we daarvoor heel veel kansen misten. Ik ben heel blij. Het was een moeilijke wedstrijd, zeker na de zware Europese wedstrijd van donderdag en dan ook nog tegen een grote ploeg als Vitesse. Daarom gebruikte ik de hele selectie voor vandaag. De spelers hebben het heel goed gedaan. We kwamen op achterstand, maar bleven er altijd in geloven en bleven positief. We kregen veel kansen en hebben topgoals gemaakt. Het was een goede dag voor ons.”

PSV begon tegen Vitesse in een onwennig 5-3-2-systeem met Pablo Rosario achterin. Dat was volgens Schmidt echter niet meer dan logisch.

“De spelers waren wat onwennig in dit systeem, we hadden dit ook niet kunnen trainen. Ik moest dit systeem kiezen vanwege de spelers die ik nu opstelde. We missen veel aanvallers, met Maxi Romero, Noni Madueke en Cody Gakpo. Als ik dan Malen, Thomas en Götze buiten de basis wil hebben, moet ik een systeem bedenken voor de spelers die wel spelen. Daarnaast koos ik hiervoor vanwege de vele lange ballen van Vitesse. Maar eerlijk is eerlijk, na rust ging het beter in ons normale systeem. Voetbal is altijd aanpassen aan de situaties. We kiezen altijd wat het beste is voor ons”, aldus Roger Schmidt met een serie excuses.


Facebook Comments Box