Home Nieuws Media prijzen Joey Veerman, die het vertrouwen van de fans enorm waardeert:...

Media prijzen Joey Veerman, die het vertrouwen van de fans enorm waardeert: ‘Veel draait al om Veerman’

549
0

PSV won achteraf bezien vrij eenvoudig van sc Heerenveen maar de wedstrijd leek wel eerst te moeten kantelen om de winst over de streep te kunnen trekken.

Twee treffers net na rust zorgden voor de ruime voorsprong maar het was soms bar en boos wat het PSV van Roger Schmidt liet zien aan de fans. Wel waren en lichtpuntjes in de vorm van het spel van Joey Veerman, die zich wel in de basis lijkt te hebben gespeeld. Echter onder Roger Schmidt is niets zeker, behalve dat Mario Götze altijd moet spelen. De positie is geen issue voor Schmidt, die Götze vrijwel altijd als eerste op het wedstrijdformulier posteert. Veerman voelt het vertrouwen van de fans en gaf na afloop aan dat hij daar erg blij mee is.

De verschillende media kunnen bepaald niet genieten van PSV en dus klinken er maandag kritische geluiden in de kranten. Dat heeft natuurlijk voor een groot deel van doen met de gekozen opstelling van de Duitse trainer. ‘PSV moest zich zondagmiddag twee helften een kwartiertje kwaad maken om sc Heerenveen met niets naar huis te sturen. Momenteel draait al veel om Joey Veerman, die snel aan status heeft gewonnen en laat zien dat hij in de basis thuishoort. Maar ten koste van wie?’, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Het Algemeen Dagblad heeft veel vertrouwen in het spel van Veerman. ‘Eerste keer Europees spelen met PSV: check. Eerste competitietreffer: check. Eerste keer toegezongen door de eigen aanhang: check. Scoren tegen je oude club en dan bewust heel ingetogen juichen? Nee, aan Veerman was dat beleefdheidsprotocol gisteravond niet besteed. In de 50ste minuut van PSV – Heerenveen gleed hij uitgelaten op zijn knieën over het natte gras van het Philips Stadion. En iedereen mocht het weten. Het past wel bij Veerman. Sowieso geen jongen van clichés en voorspelbaarheid.’

De Telegraaf is ook kritisch op de begin opstelling van Roger Schmidt. ‘PSV-trainer Roger Schmidt verraste met een opstelling zónder echte spits. Omdat Mario Götze een linie naar voren schoof, kon Veerman op 10 beginnen met Ibrahim Sangaré en de geblesseerd geraakte Érick Gutiérrez achter zich. ‘Het voetballen zonder echte spits bleek geen gelukkige greep’, aldus De Telegraaf. ‘Cody Gakpo viel uit met een enkelblessure. Vooraf was bepaald dat Madueke maar een helft zou spelen. Dat hij de Engelsman wisselde, kwam Schmidt op een fluitconcert te staan. Omdat PSV daarna via Götze en Veerman snel afstand nam van Heerenveen waren de fans de zwakke eerste helft alweer vergeten.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here