Home Nieuws Veel complimenten voor prestatie in Tilburg; Selectie luistert mee tijdens overval en...

Veel complimenten voor prestatie in Tilburg; Selectie luistert mee tijdens overval en deelt gruwelijkheden vanuit spelersbus

1167
0

Willem II wist afgelopen zondag geen minuut te imponeren en wist zelfs in ruim 90 minuten geen schot op doel te lossen.

Het zegt zeker iets over de wedstrijdinstelling van de selectie, die in Tilburg ook korte metten wilden maken met de kritieken van een week eerder na de wedstrijd tegen Heerenveen.


Naast het feit dat er een zeer belangrijke wedstrijd op het spel stond in Tilburg, was er ook sprake van grote concentratie en focus. En dat had waarschijnlijk van doen met de gebeurtenissen rond Eran Zahavi en zijn familie.

De prestatie in Tilburg is gezien de gebeurtenissen groots te noemen. Na het heftige nieuws wist PSV krachtig de drie punten te veroveren waarbij het tegenstander letterlijk en figuurlijk volledig kansloos liet. De focus en concentratie waren daar en dat mag een grote prestatie worden genoemd als een paar uur daarvoor een ploeggenoot in de bus hevig overstuur reageert op heftige gebeurtenissen. Ook landelijke media als de Telegraaf en Voetbal International roemen de sportieve prestatie van PSV in Tilburg.

De selectie was live getuige van een heftig tafareel. Diverse spelers als van Ginkel en Dumfries brachten al verslag uit. Kort voor de uitwedstrijd tegen Willem II werd Zahavi gebeld door zijn vrouw, die vastgebonden en mishandeld werd in het bijzijn van hun kinderen.

“Sinds corona reizen we met twee bussen naar een uitwedstrijd. Eran zat bij mij in de bus. Toen hoorden we al dat er iets aan de hand was”, vertelt Van Ginkel aan Omroep Brabant. Hij spreekt van een ‘heftig verhaal’. “Eran is een aardige kerel. Ik hoop dat de familie er snel bovenop komt.”

In De Telegraaf vertelt Van Ginkel dat Zahavi ‘zwaar overstuur’ was. “Bij Stoke City in Engeland maakten spelers ook wel eens een overval mee”, zegt de middenvelder over een ervaring in Engeland. “Het gebeurt weleens dat dit soort mensen het daarop gemunt hebben, omdat ze weten dat je dan als voetballer van huis bent. Dan hoop je maar dat er niemand thuis is. Sommige jongens lieten hun huis dan ook beveiligen.”

Ook bij Chelsea maakte Van Ginkel het mee, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. En hij heeft de verhalen uit het buitenland gehoord. “Je zag het laatst nog bij Ángel Di María en Marquinhos van Paris Saint-Germain. Maar dat het zó dichtbij komt als nu, dat is onwerkelijk. Want Eran kreeg in de bus live mee wat op dat moment bij hem thuis gebeurde”, aldus van Ginkel over de heftige gebeurtenissen van zondagmiddag.

En dat het heftig was bleek maandagmorgen wel uit de berichtgevingen vanuit de Politie. De Politie liet maandag in de loop van de dag namelijk weten dat niet alleen de vrouw, maar ook de kinderen van Zahavi werden vastgebonden en de mond werden gesnoerd.


Facebook Comments