Home Nieuws Veel complimenten voor krachtig enerverend PSV

Veel complimenten voor krachtig enerverend PSV

22
2

Diverse analisten en journalisten zijn uiterst complimenteus voor de kracht die PSV toonde toen de achterstand daar was.

De analisten van Fox Sports en Studio Voetbal zagen een kanpioenswaardig PSV.

Als rapporteur van De Telegraaf was Sonny Silooy zaterdagavond ook aanwezig in Alkmaar. “In de enerverende slotfase van het duel zag ik de kracht van de aanstaand kampioen. Een kwartier voor tijd waren de cijfers nog heel anders,” aldus de rapporteur. “De ruimtes op het veld werden te groot. Bovendien had AZ al veel energie verbruikt. PSV had niets meer te verliezen en probeerde volle bak het duel te kantelen. Daar slaagden ze knap in, al had AZ dat ook aan zichzelf te danken.”

Silooy zag twee spelers bij PSV die het voortouw namen in de comeback. “Vooral toen De Jong en Van Ginkel zich ermee gingen bemoeien zag je de spirit terugkeren bij PSV. Alle tweede duels werden gewonnen. AZ startte de wedstrijd in een 5-3-2-systeem en daar had PSV het lange tijd moeilijk mee. Eigenlijk heeft dat systeem 75 minuten lang gewerkt, maar daarna ging het mis,” gaf Silooy aan.

Volgens Silooy was de penalty echter onterecht. “Er gebeurt altijd van alles in de zestien en ik vond dit geen penalty. In de eerste helft deed zich eenzelfde soort situatie met De Jong voor. Dat vond ik nog eerder een strafschop dan deze situatie,” zei hij daarover. “Luuk doet dit natuurlijk heel slim. Hij gaat wel drie keer per wedstrijd naar de grond. Daarmee bespeelt hij de scheidsrechter. Dat is ook een kwaliteit van een goede spits. Hij doet alles voor de overwinning en heeft hier het geluk dat de beslissing van Blom in zijn voordeel uitvalt”

PSV zal volgens de rapporteur uiteindelijk ook de terechte kampioen worden. “PSV heeft de minste fouten gemaakt in belangrijke wedstrijden en veel duels vervolgens zakelijk uitgespeeld,” zegt Silooy daarover. “Of ze de titel volgende week tegen Ajax al pakken durf ik niet te zeggen. Ik denk dat Ajax in Eindhoven ook gewoon brutaal moet spelen en proberen het titelfeestje nog even uit te stellen. Maar PSV gaat uiteindelijk wel waardig kampioen worden.”


Facebook Comments

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here