Home Nieuws Veel bijval voor fluitende PSV fans, fluitconcert ook uiting van ongenoegen over...

Veel bijval voor fluitende PSV fans, fluitconcert ook uiting van ongenoegen over begin opstelling

1619
0

Roger Schmidt was zondag opnieuw de gebeten hond bij een groot deel van de PSV aanhang.

De fans verheugden zich op een serie doelpunten tegen laagvlieger Heerenveen maar de fans kwamen bedrogen uit want Roger Schmidt vond het nodig om een thuiswedstrijd tegen een laag geklasseerde club zonder spits in te gaan. Het is vrij bijzonder te noemen. Halverwege werd Roger Schmidt opnieuw uitgefloten door de eigen fans en dat is een zeldzaamheid te noemen in het Philips Stadion. Echter is het spelen zonder spits in een thuiswedstrijd ook een zeldzaamheid voor PSV.

Het fluitconcert bij de wissels van Madueke en Gakpo was eigenlijk ook een uiting van ongenoegen over de begin opstelling van de ploeg van Schmidt. Roger Schmidt lijkt het allemaal niet meer onder controle te hebben bij PSV. De Duitse coach komt met de meest vreemde opstellingen en laat geen wedstrijd dezelfde spelers spelen, waardoor er vrijwel geen automatismen te ontwikkelen zijn.

Het zorgt voor veel kritiek bij de fans en de achterban maar ook bij de verschillende analisten. Ibrahim Afellay en Theo Janssen snappen niet dat Mario Götze in het Eredivisie-duel met sc Heerenveen in de spits stond en dus kraken ze het beleid van Schmidt. PSV investeert miljoenen euro’s in een spits maar Zahavi mocht gewoon weer op de bank plaatsnemen.

“Nee, dat snapte ik niet. Ik denk dat Götze de enige is bij PSV die in zijn contract heeft staan dat hij alleen gewisseld wordt als hij dat wil”, zegt Afellay bij Studio Voetbal. Janssen sluit zich daarbij aan. “Zahavi had gewoon in de spits moeten staan. Götze deed het wel goed, maar het is een middenvelder. Daar hoort hij te spelen. Maar doordat Veerman het goed heeft gedaan donderdag, heeft Schmidt echt een plekje gezocht voor hem. En Götze speelt altijd, dus dan ga je zoeken waar je hem neerzet.”

Ook Arno Vermeulen vindt het niet terecht dat Eran Zahavi op de bank moest plaatsnemen. “Laat nu een keer iemand staan. Zahavi speelde vorige week niet zijn beste wedstrijd en prompt ga je weer naar de bank. Je spelers krijgen er geen vertrouwen door, spitsen al helemaal niet. Het systeem is iedere keer anders doordat hij met andere types speelt. Ik denk dat PSV er niet beter van gaat spelen.”

De fans zijn de wissels van Schmidt zat getuige het nieuwe fluitconcert. Toen Schmidt Cody Gakpo en Noni Madueke wisselde lieten de fans dat opnieuw weten. Gakpo had een blessure wat het publiek op dat moment nog niet wist maar het is opnieuw een signaal dat de fans klaar zijn met Roger Schmidt. “De reactie van de mensen is veelzeggend. Niemand gaat meer uit van een blessure”, aldus Afellay. Arno Vermeulen is hard in zijn commentaar: “Iedereen denkt: daar begint die mafketel weer. Dat leeft bij iedereen”, aldus een kritische Arno Vermeulen.


Vorig artikelAnalisten spreken schande van het PSV zonder spits en halen hard uit naar Schmidt en wisselbeleid
Volgend artikelMedia prijzen Joey Veerman, die het vertrouwen van de fans enorm waardeert: ‘Veel draait al om Veerman’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in