Home Nieuws Veel belangstelling voor Jerdy Schouten, PSV zet in op gigantische transfersom

Veel belangstelling voor Jerdy Schouten, PSV zet in op gigantische transfersom

5710
0

Woensdagavond wacht er een nieuwe test voor Jerdy Schouten als Oranje het in de halve finale opneemt tegen Engeland.

Een test is eigenlijk een te zwaar woord voor de begaafde middenvelder want als er één speler niet ‘getest’ behoeft te worden is het wel Jerdy Schouten, die een subliem toernooi speelt. Foutloos bijna. Het aantal ballen dat Schouten heeft verspeeld in Duitsland is op twee handen te tellen. Een nadeel voor PSV is natuurlijk de internationale belangstelling die inmiddels op gang is gekomen voor de middenvelder.

Natuurlijk, clubs die geïnteresseerd zijn in Schouten zullen diep in de buidel moeten tasten maar als de echt grote clubs komen, valt een transfer vrijwel niet tegen te houden. Daar komt bij, hoe beter Schouten voor de dag komt in Duitsland, hoe minder clubs hem kunnen betalen. Inmiddels lijkt de directie van de club een route gekozen te hebben Schouten deze zomer te kunnen behouden voor PSV. Een route die luistert naar contractverlening in combinatie met een enorme transfersom die op tafel gelegd zou moeten worden mocht er daadwerkelijk geboden gaan worden.

PSV hangt bij daadwerkelijke interesse vanuit de Europese top een stevig zo niet zeer stevig prijskaartje om de nek van Schouten. Zo hoopt de directie Schouten deze zomer uit handen van de buitenlandse clubs te kunnen houden.

Schouten staat inmiddels op de radar van onder meer Juventus en Borussia Dortmund, meldt het Eindhovens Dagblad. ‘Er is enorm veel belangstelling, maar PSV wil de huid zo duur verkopen, dat een prijs van 40 of 50 miljoen euro misschien wel aan de onderkant van de verwachtingen ligt. PSV praat liever niet met andere clubs en voor pakweg 25 miljoen euro mag Schouten echt niet weg. En dat is al een bedrag dat niet zoveel clubs voor een speler op zijn positie betalen’, schrijft de regionale krant over de interesse, die naar alle waarschijnlijkheid zal gaan aanwakkeren de komende weken.

PSV zet in op contractverlenging, schrijft de regionale krant. Met een verbeterd contract zal de PSV-directie Schouten willen gaan verleiden tot een langer verblijf in Eindhoven. ‘Dat is iets voor ver in augustus, of misschien wel begin september’, klinkt het over Schouten, die normaal gesproken dan aan zijn laatste jaar in Eindhoven zal beginnen als de huidige ontwikkelingen zich door zullen gaan zetten.

PSV nam Schouten vorig jaar voor 12,5 miljoen euro over van Bologna. Schouten speelde inmiddels officiele duels voor PSV. Daarin was hij twee keer trefzeker en gaf hij 6 assists.


Vorig artikelArne Slot ziet transfer Sepp van den Berg naar PSV niet zitten
Volgend artikelNoa Lang maakt korte metten met ‘hater’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in