Home Nieuws Vedetten gedrag Memphis Depay

Vedetten gedrag Memphis Depay

32
0

“Ik heb daar geen comments op”, was het antwoord van Memphis Depay op vragen van journalisten tijdens de persbijeenkomst van Oranje in Kazachstan. AD SPortwereld maakt vrijdagmiddag melding van een Memphis Depay die zich anders gedraagt dan we van hem gewend zijn. 

Artikel AD Sportwereld: ‘Aan die ronde tafel oogt Memphis ontspannen, maar de vraag waarom hij in de aanloop naar het duel met Kazachstan in Katwijk de schrijvende media niet te woord wilde staan, verandert dat beeld. De aanvaller van Manchester United wil graag duidelijk zijn: zolang er geen zijpaden worden betreden en het gesprek puur gaat over het duel met Kazachstan, geeft hij antwoord. Een vraag over zijn weigering van dinsdag in Katwijk om alleen met RTL 7 te praten en niet met de schrijvende pers, de Premier League of het WK in Brazilië en Depay schudt resoluut het hoofd. ,,Daar wil ik het niet over hebben,” zegt Memphis.

Terwijl er aan de tafeltjes rond Memphis ontspannen gesprekken plaatsvinden van journalisten met Daley Blind, Kenny Tete, Virgil van Dijk en Robin van Persie, wikt en weegt de aanvaller van United voortdurend zijn woorden. Soms is het bijna alsof het een aflevering van het datingprogramma ‘First Dates’ van BNN betreft. Een ongemakkelijk gesprek, een pijnlijke stilte. Tenzij het onderwerp hem bevalt.

Memphis is argwanend, lijkt te vermoeden dat bij elke vraag een addertje onder het gras zit. Aan de andere kant, hij is wél aangeschoven voor een gesprek. En de belangrijke wedstrijd tegen Kazachstan staat voor de deur. ,,En daar gaan we het ook over hebben,” zegt hij resoluut.

Het is een houding die veel jonge voetballertjes wel aanspreekt. De voetbal-ster die zijn eigen regels bepaalt. Vraag bij een amateurclub aan een willekeurig pupillenteam wie Oranje in nood nog uit de problemen kan helpen en de naam Memphis valt geheid. De speler knikt. ,,Ik ben iemand die het verschil kan maken, dus ik snap dat mensen veel van mij verwachten.”

Dit lijkt op een Memphis Depay vol vedetteneigingen die momenteel door niemand in zijn omgeving gecorrigeerd lijkt te worden. Depay begeeft zich sinds enkele maanden in een ‘glitter en glamour wereld’ en lijkt daar niet altijd even goed mee om te kunnen gaan. Misschien zou Depay eens wat advies aan Robin van Persie kunnen vragen. Van Persie kwam in zijn periode bij United niet of nauwelijks negatief in het nieuws en leek lange tijd op een normale manier met de media om te kunnen gaan. Op die ene maand in 2012 na; van Persie vond het niet nodig om met de pers te praten tijdens het EK in Polen en kreeg de hoon van het volk over zich heen na het mislukte toernooi. Van Persie bloeide weer op na vermanend door de KNVB te zijn toegesproken, en het land schaarde zich weer achter hem.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here