Home Nieuws Van Wonderen wijst naar Benfica maar denkt toch ook zoals Schmidt: ‘Kijken...

Van Wonderen wijst naar Benfica maar denkt toch ook zoals Schmidt: ‘Kijken naar belastbaarheid’

1090
0

Go Ahead en PSV staan dinsdagavond tegenover elkaar in Deventer en PSV ligt wel even onder een vergrootglas.

Dat de ploeg van Schmidt in Deventer waarschijnlijk gewoon drie punten gaat pakken, staat op voorhand al wel bijna vast maar het moet nog wel gebeuren. In Deventer kijkt men uit naar de komst van PSV. Van Wonderen geldt als een moderne coach die veel naar Schmidt en PSV heeft gekeken. Uit de woorden van Kees van Wonderen blijkt ook wel dat er zeker wel enig begrip is voor de wisseltactieken van Schmidt. Van Wonderen is ook een trainer die kijkt naar de statistieken en belasting van spelers.

De coach van de Deventer club geeft hoog op van PSV en heeft de tweestrijd met Benfica goed geanalyseerd. “Ik vrees dat we tegen PSV gedwongen worden ons aan te passen”, vertelt Van Wonderen tegenover regiokrant De Stentor. “Vijf verdedigers? Ik denk het niet. Benfica was onverzettelijk en dat moeten wij ook zijn. Maar de manier waarop Portugezen dat doen en tegenwoordig ook Spanjaarden staat mij niet aan. Matennaaien, schreeuwen, kaarten aansmeren.”

Van Wonderen verwacht dat PSV extra gebrand zal zijn om te winnen in De Adelaarshorst en daarom vol op de aanval zal gaan spelen. “Tegen PSV zullen we worden bevraagd. Ze zijn getergd na die nederlaag tegen Feyenoord. Een topclub verliest niet vaak twee keer achter elkaar en daarom zullen ze tegen ons vol gas geven. Anders raken ze in een crisis.”

De nog onvervaren clubcoach van de club uit Deventer zal wel een aantal andere spelers opstellen tegen PSV. “Een aantal spelers is niet gewend drie wedstrijden te spelen. We zullen dus wel wat wijzigen. We kijken naar de belastbaarheid van spelers en nemen geen onnodige risico’s.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here