Home Nieuws Van Wolfswinkel ziet vraagtekens rond PSV en kijkt uit naar sfeer Philips...

Van Wolfswinkel ziet vraagtekens rond PSV en kijkt uit naar sfeer Philips Stadion

59
0

PSV treft met FC Basel een club met een Nederlandse spits. Ricky van Wolfswinkel is in dienst van de club uit het noorden van Zwitserland.

De spits vindt het momenteel lastig inschatten hoe PSV ervoor staat en wat de kracht van het elftal van Mark van Bomme is. De aanvaller van FC Basel is van mening dat PSV met het vertrek van Luuk de Jong flink heeft ingeleverd. Van Wolfswinkel ziet tal van vraagtekens rond het huidige PSV.

“Het is lastig inschatten, omdat ik niet weet hoe goed PSV nu is”, aldus Van Wolfswinkel over de kansen van zijn ploeg tegen PSV. “Ze hebben met het vertrek van Luuk de Jong veel ingeleverd. Hij was toch de kapstok van het elftal. Mark van Bommel kennende zal PSV niet opeens heel anders gaan spelen, maar waar nu echt de kracht en zwaktes liggen, is nog even gissen. Ons voordeel is dat we al een competitieduel hebben gespeeld. We zitten meer in het ritme en de overtuigende zege van vrijdag heeft ons vertrouwen gegeven. Ik denk dat het fiftyfifty zal zijn.”

Van Wolfswinkel vindt het leuk om terug te keren in Nederland. “Toen deze wedstrijd uit de loting rolde, kreeg ik direct allerlei berichtjes vanuit Nederland. Het is leuk om weer hier te spelen. Vorig jaar in de voorronde van de Europa League tegen Vitesse, nu tegen PSV.

Zijn successen in het Philips Stadion zijn erg mager te noemen. ‘Ik heb mezelf nog nooit kunnen laten zien in het Philips Stadion’, zegt hij in gesprek met het ED over zijn eerdere ervaringen met vorige werkgevers tegen PSV. De sfeer rond Europese wedstrijden houdt hem niet bezig: ‘Het kan erg sfeervol zijn bij PSV maar wij hebben genoeg jongens met veel ervaringen met het spelen van deze wedstrijden’, blikt hij vooruit op het belangrijke treffen.

De eerste wedstrijd tussen PSV en FC Basel wordt dinsdagavond afgewerkt in Eindhoven. Een week later volgt de return in Zwitserland.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here