zondag, september 20, 2020
Home Nieuws Van stabiele verdediger naar dynamische middenvelder

Van stabiele verdediger naar dynamische middenvelder

19
0

De 20 jarige middenvelder Jorrit Hendrix heeft welhaast alle stormen op het middenveld van PSV overleefd. Ga er maar aan staan, Schaars, Wijnaldum of Maher…Jorrit Hendrix maakte altijd zijn minuten. Om de laatst genoemde uit de basis te spelen is niet zo heel moeilijk maar spelers als Wijnaldum en Schaars speel je niet zomaar uit de basis.

Hendrix beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht. Hoewel hij nog jong is, lijkt hij nu al één van de bepalende spelers binnen de selectie te zijn. Marcel Brands is tevreden met de ontwikkeling van Hendrix en wilde maar wat graag verlengen met de middenvelder die eigenlijk als verdediger bij PSV doorbrak. De jonge Limburger was als defensieve speler ook al een uiterst betrouwbare verdediger en kreeg zelfs een tijdje de voorkeur boven Karim Rekik. Hendrix ontwikkelde zich tot dynamische middenvelder en zit nog lang niet aan zijn plafond.

Toen Hendrix 16 jaar oud was, gaf Brands hem zijn eerste contract in Eindhoven. “Destijds was hij nog een centrale verdediger, al zagen wij er al langere tijd een middenvelder in. We hebben hem nu zo lang gebonden omdat we graag met hem de toekomst in willen en in hem een belangrijke speler zien. Wij zijn er trots op dat hij bij ons blijft”, vertelt Brands op PSV.nl.
“PSV heeft veel vertrouwen in mij en andersom is dat ook zo. Ik wil hier uitgroeien tot belangrijke speler en hier nog veel beter worden. Met het buitenland ben ik helemaal nog niet bezig”, zei Hendrix.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here