Home Nieuws Van Raaij en de Mos: ‘John de Jong past bij PSV en...

Van Raaij en de Mos: ‘John de Jong past bij PSV en heeft het in de vingers’

75
0

De competitiestart van PSV is uitstekend te noemen. De club is ook goed uit de transferperiode gekomen met naar het zich laat zien prima aankopen en dus versterkingen.

Nu de uitstekend verlopen transfertermijn gesloten is, is het bij PSV de grote vraag of John de Jong nu definitief de directeur voetbalzaken zal worden. Heeft de Jong het ook goed gedaan of is dat voor de buitenwacht moeilijk meetbaar? Heeft Marcel Brands voor zijn vertrek naar Liverpool nog veel arbeid verricht en daarmee een basis gelegd of heeft de Jong gewoon uitstekend zaken gedaan voor PSV?

De Jong was afgelopen maanden ad-interim bij PSV na het vertrek van Marcel Brands naar Everton. Na zijn vakantie zal snel duidelijk worden wat er zal gebeuren. “Ik denk dat hij het wel in zijn vingers heeft,” zo geeft Aad de Mos aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Hij zal zelf moeten beslissen of hij het ook echt wil, maar voor PSV lijkt het me geen groot issue.”

Voormalig voorzitter Harry van Raaij wil wel een nuance aanbrengen. “Voor de aankoop van Gutiérrez zijn natuurlijk de contacten wel al gelegd via Marcel Brands,” zo geeft hij aan. “Ik vind dat John qua uitstraling en karakter heel goed bij PSV past. Hij is een nette, rustige, intelligente en voorkomende oud-speler, maar het is vooral een zaak voor hemzelf om in overleg met de huidige directie te bepalen of hij deze baan voorlopig moet nemen.”

Van Raaij gaat verder: “Bij PSV is er met directeur Toon Gerbrands en een capabele raad van commissarissen voldoende kennis in huis om samen een goed besluit te nemen. Zij kunnen het het beste beoordelen, niet ik. Als je vooraf ook maar enigszins twijfelt om zo’n klus aan te pakken, moet je het sowieso niet doen.”

De Mos denkt dat de transfer van Érick Gutiérrez niet eenvoudig was om rond te krijgen. “Natuurlijk zijn er vooraf al werkzaamheden gedaan. Toch heeft PSV deze zomer logische aankopen gedaan, met bijvoorbeeld Dumfries, Angeliño en Gutiérrez,” zegt hij daarover. “John de Jong heeft die transfers kennelijk allemaal tot een goed einde weten te brengen. Hij heeft jaren meegekeken met Brands en is dus zeker geen krullenjongen meer.”


Vorig artikelVideo: Golden trio Pereiro, Bergwijn & Lozano
Volgend artikelMauro Júnior wint met Brazilië onder 20 van Mexico

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in