Home Nieuws Van ongeschikt voor PSV naar beste klik met Vincent Kompany

Van ongeschikt voor PSV naar beste klik met Vincent Kompany

892
0

Dat het in de voetballerij kan verkeren is algemeen bekend. Dat geldt ook voor de populariteit van Derrick Luckassen in Brussel.

De momenteel ongeorganiseerde club uit Brussel heet Luckassen deze week weer van harte welkom en dat is een ander beeld dan er van hem in Eindhoven heerst.


Luckassen is een ‘goede en noodzakelijke aanwinst’ voor Anderlecht. Dat concludeert oud-international Eric Van Meir in Het Nieuwsblad. De Belgische club rondde deze week de terugkeer van de verdediger af.

Luckassen wordt net als vorig seizoen door PSV verhuurd aan Anderlecht. “Spelers huren is niet ideaal, maar nood breekt wet”, verwijst Van Meir naar de onzekere tijden als gevolg van de coronacrisis. “En met Luckassen weten ze wat ze in huis halen.”

“Ik vind Luckassen een goeie en noodzakelijke aanwinst. In moeilijke omstandigheden is hij vorig seizoen toch goed recht gebleven. Van alle centrale verdedigers had hij de beste klik met Kompany. Sandler was een beetje hetzelfde type als Kompany – een voetballende verdediger, blessuregevoelig en soms wat nonchalant.”

Anderlecht had aan het einde van het seizoen de mogelijkheid om Luckassen voor vijf miljoen euro over te nemen van PSV, maar dat vonden de Belgen te gortig. Bij zijn vertrek verlengde PSV het contract van Luckassen tot medio 2022, zodat hij na dit seizoen niet gratis de deur uitloopt.

Hans Kraay snapt weinig van de lofzang vanuit Brussel over Luckassen want Kraay ziet Luckassen als ongeschikt voor PSV, ondanks de klik met aanvoerder en boegbeeld Vincent Kompany. Derrick Luckassen keert dus ook wat Hans Kraaij betreft niet terug bij PSV. Hans Kraay: “Hij is totaal ongeschikt voor PSV.”


Facebook Comments Box