Home Nieuws Van Nistelrooij ziet WK perikelen én wedstrijd Emmen – Ajax als onrustige...

Van Nistelrooij ziet WK perikelen én wedstrijd Emmen – Ajax als onrustige factoren bij PSV – AZ

244
0

PSV had in het slotweekend van de competitie alle kansen om als koploper de zogenaamde winterstop in te gaan maar het mocht helaas niet zo zijn.

PSV speelde ongewoon tegen AZ en wist de trekker tot een gelijkmaker of meer niet over te halen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij leek onrustig te opereren. Althans, dat was de mening van de trainer na afloop. De coach vond zelfs dat externe factoren een rol speelden. Daarbij wees de trainer naar Vitesse – Ajax, Emmen – Ajax en het naderende WK in Qatar.

De trainer legt uit wat hij bedoeld. “We staan natuurlijk in één keer terug geknokt op de koppositie. Dan zie je resultaten die zich voor je afspelen”, zei van Nistelrooij doelend op Ajax-Vitesse en FC Emmen-Ajax, waarin er vier punten werden verspeeld. “Dan weet je dat we het moeten doen. Ik denk dat daar een beetje onrust in zat”, stelt Van Nistelrooij vast, daarmee onbedoeld ook verwijzend naar de druk die de eventuele koppositie met zich mee weet te brengen.

“Maar ik denk dat het voor de jongens die naar het WK gaan onbewust ook meespeelde. Ze zitten dinsdag in een vliegtuig naar Qatar en weten dat volgende week een WK begint. De jongens die naar het WK gaan zaten moeizaam in de wedstrijd, hebben niet hun niveau gehaald. Dat kun je ze ook niet altijd kwalijk nemen”, is van Nistelrooij mild voor Luuk de Jong, Cody Gakpo en Xavi Simons.

PSV ging thuis met 0-1 onderuit tegen AZ, waardoor het in punten gelijkstaat met Ajax. Feyenoord heeft in de stadsderby tegen Excelsior aan één punt genoeg om zich tot winterkampioen te kronen.


Vorig artikelXavi Simons blikt terug op vrijdag: Zo hoorde topspeler Simons van de selectie voor het WK
Volgend artikelVan Hanegem wijst naar Joey Veerman na AZ doelpunt: ‘Niemand die kwaad wordt op zo’n speler’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in