Home Nieuws Van Nistelrooij wijst naar John de Jong: ‘Voor John moet het pijnlijk...

Van Nistelrooij wijst naar John de Jong: ‘Voor John moet het pijnlijk hebben gevoeld’

1407
0

Ruud van Nistelrooij zag een vertrek van John de Jong eerder dit seizoen in de verste verte niet aankomen.

Van Nistelrooij zag dat hij samen met Marcel Brands en John de Jong aan de selectie kon bouwen en wilde dat proces nog jarenlang voortzetten. Het liep allemaal anders en van Nistelrooij leeft mee met De Jong, die vanwege een vertrouwensbreuk opstapte als technisch directeur.

“Voor John moet het pijnlijk hebben gevoeld allemaal. Hij moet leeg zijn geweest”, zegt Van Nistelrooij in het Algemeen Dagblad. “Wij deden veel met z’n drieën, met Marcel Brands erbij. Ik heb met John de zaak heel goed kunnen afsluiten en vond dat hij professioneel met alles omging. Hij zei tegen mij dat ik gewoon moest doorgaan waarmee ik bezig ben en dat hij met heel veel vertrouwen naar me kijkt bij PSV. Dat voelde voor mij prettig.”

Van Nistelrooij en De Jong hadden, samen met Brands, duidelijke doelstellingen. “Een spits, een keeper en Xavi Simons. Die zijn allemaal raak geweest. In de gesprekken die ik met hen heb gehad, heb ik uiteengezet hoe ik wil werken en wat ze van mij op alle fronten kunnen verwachten. Dat is allemaal uitgekomen. Ik wil PSV verder brengen, passie voor het spel uitstralen. De spelers met wie ik werk, moeten een bepaald basispakket hebben. In dat opzicht is het voor mij zero tolerance en wijk ik geen millimeter af. Het begint allemaal met gedreven zijn, jezelf willen verbeteren, een goede ploeggenoot zijn en normaal gedrag vertonen. Zonder die basis lukt het niet. Daarna ga je naar het voetbal”, aldus Ruud van Nistelrooij.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here