Home Nieuws Van Nistelrooij wijst naar directie: ‘Dan verkoop je niet je twee beste...

Van Nistelrooij wijst naar directie: ‘Dan verkoop je niet je twee beste spelers in de winter’

1591
0

Heeft Ruud van Nistelrooij de interlandbreak gebruikt om eens na te denken over de situatie waarin zijn elftal zich begeeft?

Het heeft er alle schijn van. De coach was vrijdagmiddag messcherp in zijn analyse over het lopende seizoen en leek ook enige frustraties over het seizoen uit te spreken. Het zijn opvallende woorden te noemen, die feitelijk niet de hele waarheid bevatten. Van Nistelrooij wijst op de verkopen in de winterstop. De uitgaande transfers van Cody Gakpo en Noni Madueke hebben klaarblijkelijk diepe sporen achter gelaten bij Ruud van Nistelrooij.

‘Als je dat niet meeneemt in het seizoen, denk ik niet dat je in de realiteit leeft. Heel knap van deze groep hoe zij daarmee omgaan. Daar noem ik ook mijn staf bij. Door de beleidsmatige keuzes die zijn gemaakt, staan we waar we staan. Als dit het jaar is dat het moest gebeuren, dan verkoop je niet je twee beste spelers in de winter’, zei van Nistelrooij.

Zoals gezegd luistert zijn analyse niet naar de gehele waarheid omdat niet zomaar gezegd is dat Noni Madueke tot de beste spelers van de PSV selectie wist te behoren. Madueke speelde richting het einde van het kalenderjaar ook niet alle wedstrijden omdat van Nistelrooij vond dat Madueke nog de nodige stappen diende te zetten om tot volwaardig basisspeler te worden gerekend. Tel daarbij op dat Madueke het grootste gedeelte van het seizoen niet of nauwelijks beschikbaar was. Hoe fair is het dan om te wijzen naar zijn vertrek?

Bovendien verspeelde PSV ook punten met beide spelers aan boord. In Leeuwarden en in Groningen was Cody Gakpo ook gewoon van de partij en werd er niet gewonnen. Tegen revelatie Sparta had Ruud van Nistelrooij niet eens een basisplaats voor Madueke ingeruimd en ook die avond werd er mét Madueke niet gewonnen van de Rotterdammers.


Vorig artikelHerinneringen aan Thijs Slegers
Volgend artikelVan Nistelrooij spreekt zichzelf tegen over huidige seizoen: ‘Dit is het maximaal haalbare’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in