Home Nieuws Van Nistelrooij vraagt om voorzetten voor Luuk de Jong

Van Nistelrooij vraagt om voorzetten voor Luuk de Jong

1246
1

Luuk de Jong staat al enige tijd droog en is dus met slechts drie Eredivisietreffers hard op zoek naar productie.

Dat valt nog niet meer zonder de voorzetten vanaf de flanken van met name Cody Gakpo. En zouden er andere wegen naar Rome moeten leiden. De technische staf maakt zich nog niet druk over de doelpuntendroogte van Luuk de Jong maar enigszins zorgelijk is het toch wel te noemen. De aanvoerder wist mede door een blessure al zeven wedstrijden niet tot scoren te komen, maar volgens Ruud van Nistelrooij is dat nog geen teken aan de wand.

“Natuurlijk is hij op zoek naar en bezig met het maken van een goal”, zegt Van Nistelrooij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ook als team zijn we daar volop mee bezig. Het vertrouwen gaat komen als hij de eerste bal er weer in heeft liggen. Dat gaat zeker snel komen, verwacht ik. Luuk is zelf ook rustig.”

In de laatste wedstrijd tegen Feyenoord was Luuk de Jong ‘slechts’ belangrijk met een assist op de Thorgan Hazard bij de 0-2. De trainer ziet het geheel aan en weet dat het beter moet. PSV is nog zoekende naar nieuwe leiders en nieuwe hierarchie nu Cody Gakpo en Noni Madueke geen onderdeel van de selectie meer uitmaken.

Van Nistelrooij is ook van mening dat de buitenspelers, die wel degelijk de nodige kwaliteiten met zich meebrengen, veel invloed hebben op de scoringskansen van de spits. Zo kunnen ze hem meer bedienen met voorzetten vanaf de zijkant, wijst van Nistelrooij naar meerdere spelers uit zijn selectie. “Als rechtspoot op links heeft Philipp Mwene het soms lastig in dat opzicht. We hebben De Jong een aantal wedstrijden geen goede voorzetten kunnen geven, omdat we hoog op het veld stonden. We denken dat Hazard, Mauro Junior en Patrick van Aanholt dat wel goed kunnen”, blijft van Nistelrooij vol vertrouwen.


Vorig artikelIn Enschede houdt men rekening met een transfer van Zerrouki naar PSV
Volgend artikelIn The Picture | De veelzijdige en multifunctionele verdediger Phillipp Mwene

1 REACTIE

  1. Deze luuk de Jong is een emotionele aankoop geweest fout dus. Psv is een voetballende ploeg waar de Jong gewoon veel te weinig kwaliteit voor heeft en dus ook geen eigen kans kan ontwikkelen. Je speelt met hem in de bassis 85 minuten met 10 man. Bij geen enkele ploeg heeft hij zich bassis gespeeld duidelijke taal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in