Home Nieuws Van Nistelrooij valt weinig te verwijten maar is in maand 7 nog...

Van Nistelrooij valt weinig te verwijten maar is in maand 7 nog altijd op zoek naar ideale verdediging

487
0

Ruud van Nistelrooij sprak zichzelf afgelopen week voorzichtig uit over het ambitieniveau van de club.

Ambitieus zijn is een vast gegeven voor PSV en ambities nastreven ook maar ambities aanraken en concreet maken is een tweede. Zijn de huidige ambities wel na te streven voor dit PSV? Ja, luidt het antwoord. Winst en verlies ligt immers dicht bij elkaar en ook zonder Cody Gakpo dient PSV door de Eredivisie te denderen als het wedstrijden tegen Cambuur Leeuwarden, FC Groningen en Sparta Rotterdam gaat.

Na afloop van de in een 0-0 gelijkspel geëindigde thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam probeerde Ruud van Nistelrooij naar verklaringen te zoeken. De trainer maakt veder een prima indruk en kan na afloop wedstrijden prima analyseren. PSV toont zo nu en dan ook verbetering gaande het seizoen maar valt soms ook ver terug. Valt dat de trainer te verwijten? Nee, nog niet in een eerste volledige seizoen. De in 2013 beginnende trainer Cocu beleefde een zelfde soort periode met zijn toen jonge elftal, wat een jaar later glansrijk landskampioen werd.

“We waren vandaag niet goed genoeg om te winnen. Dan kun je terugpakken op het VAR-moment, dat was een penalty in mijn ogen, hij ging kijken maar gaf vervolgens geen penalty. Teze werd geraakt, dus daar zijn we dan van afhankelijk. Als je daarvan afhankelijk bent, kun je gewoon de conclusie trekken dat we het gewoon niet goed hebben gedaan. We creëren gewoon te weinig. Er waren wel enkele kleine momentjes, door Luuk de Jong ingekopte corners, enkele schoten op doel en Noni Madueke die al sprintend enkele keer gevaarlijk tot de achterlijn wist door te stoten. Sparta verdedigde vandaag heel goed, het was te weinig van onze kant en ons positiespel was ook niet goed genoeg om echt grote kansen te creëren.”

De 0-0 remise tegen Sparta mag als een zwaar teleurstellend resultaat worden gezien maar er is nog geen man overboord. Koploper Feyenoord kent ook remises in eigen huis, tegen bv Heerenveen en zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal weleens tussen. Het had er ook alle schijn van dat het PSV van Ruud van Nistelrooij nog niet de juiste energie had zo net na de winterstop. Op de eerste 20 minuten na, was het een wedstrijd van misverstanden, verkeerde loopacties en het missen van diepte. P

SV – Sparta was zo nu en dan ook een wedstrijd van gaten op het middenveld omdat de veldbezetting niet op orde was. De keuzes van Ruud van Nistelrooij pakken niet altijd even goed uit. Dat geldt ook voor de laatste lijn want het is teleurstellen om te moeten constateren dat Ruud van Nistelrooij na zeven maanden PSV, nog altijd niet zijn verdedigingslinie heeft staan. De trainer blijft maar andere keuzes maken, die nu weer slecht uit wist te pakken voor André Ramalho. Eerder wisten Jordan Teze en Mwene al niet waar ze aan te waren maar het stuivertje wisselen achterin gaat ook in januari, maand 7 onder Ruud van Nistelrooij, gewoon door.


Vorig artikelDoor doelpuntloos gelijkspel is PSV – Sparta ook een ‘penalty-moment wedstrijd’ geworden
Volgend artikelVan Nistelrooij wuift ‘boosheid’ Veerman na wissel weg: ‘Geen wegwerpgebaar of misbaar gezien’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in