Home Nieuws Van Nistelrooij uiterst onbewogen na rampweek concurrent, in drie dagen van achterstand...

Van Nistelrooij uiterst onbewogen na rampweek concurrent, in drie dagen van achterstand naar voorspong

1903
0

De onrust in Amsterdam stapelt zich op. na een dramatische week waarin Ajax eigenlijk vier punten los stond van PSV, staat de geplaagde ploeg van Alfred Schreuder nu op één punt achterstand.

In Amsterdam is men even niet zo blij met een bezoek van PSV. De Amsterdammers verloren al 3 wedstrijden op rij van PSV en dus lijkt een bezoek van PSV aan de Johan Cruijff Arena weer garant te staan voor overwinningen en spektakel zoals in eerdere perioden deze eeuw. Tel daarbij op de relatieve rust die er op en rond de Herdgang heerst en de gemoedstoestand rond PSV is uiterst comfortabel te noemen.

Ook lijkt het blessurespook verdreven te zijn dus winst op AZ zou een mooie afsluiter van 2022 betekenen. “We willen zaterdag doorgaan waar we mee bezig zijn. We hebben het dit seizoen goed gedaan in toppers. Zaterdag moeten we ons niveau weer laten zien tegen een topteam als AZ.” Ajax verloor deze week zoals gezegd weer twee punten tegen Vitesse. Heeft Van Nistelrooij daar lachend naar zitten kijken of hoe weet de coach dat te beleven?

“Ik beleef zoiets vrij rustig. Wij zijn ook kwetsbaar geweest. Dat zijn schommelingen in het seizoen. Zaterdag staat wedstrijd nummer veertien op het programma. Er kan nog veel gebeuren.” Dat AZ laatste jaren vaak succesvol is geweest tegen PSV, zegt van Nistelrooij niets. “We wonnen voor dit seizoen ook nooit in Heerenveen. We konden tot dit seizoen ook al jaren niet winnen in Amsterdam. En we wonnen te weinig toppers. Dit seizoen hebben we dit al wel gedaan.”


Vorig artikelXavi Simons dolgelukkig en vol ongeloof: ‘Mijn droom komt uit’
Volgend artikel‘Xavi Simons moet de Memphis van 2022 worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in