Home Nieuws Van Nistelrooij spreekt ‘reservespeler’ Obispo toe in kleedkamer: ‘Je benadeelt je team...

Van Nistelrooij spreekt ‘reservespeler’ Obispo toe in kleedkamer: ‘Je benadeelt je team enorm’

6686
0

Armando Obispo krijgt bakken kritiek te verwerken na zijn charge in de Kuip. De verdediger zal na zijn schandalige maar vooral domme rode kaart enkele wedstrijden kunnen gaan toekijken.

De aanstaande straf vanuit de KNVB laat zich raden na de milde en relatief lichte straf die de bond recent aan Mauro Júnior uitdeelde na diens natrappen in het uitduel tegen FC Emmen. De verongelijkte blik van Armando Obispo na het tonen van de rode kaart, was bij wijze van spreken zo mogelijk nog erger dan de overtreding zelf.

Na afloop bakken kritiek voor de verder matig spelende Obispo, die net iets beter in de wedstrijd zat dan Jordan Teze. Ruud van Nistelrooij baalde als vanzelfsprekend enorm van de rode kaart. Van Nistelrooij sprak zijn verdediger na afloop in de kleedkamer dan ook meteen toe. De centrale verdediger maakt door zijn actie kans om de rest van het seizoen op de bank te belanden want zijn positie stond al enige tijd ter disscussie. De rentree van Olivier Boscagli is aanstaande en mocht dit allemaal volgens plan verlopen zal Obispo de komende weken verworden tot een reservespeler, die zijn zonden kan gaan overdenken. In deze vorm is Obispo ook niet meer dan een typische reservespeler te noemen. Een reservespeler, die in de slotminuten van een wedstrijd goed genoeg is om de zege over de streep te trekken. Niets meer en niets minder. Het dramatische spel van Obispo in Groningen staat bij de meeste PSV fans ook nog fris in het geheugen gegrift.

Obispo zette twintig minuten na rust zijn noppen bij een kopduel in het bovenbeen van Feyenoord-spits Santiago Giménez. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf op aanraden van de VAR vervolgens een terechte rode kaart. Op de persconferentie na afloop werd Van Nistelrooij gevraagd of hij nog met Obispo in gesprek gaat over de rode kaart. “Ik hoef er niet met hem over in gesprek, want ik heb achteraf in de kleedkamer al aangegeven dat je daar je team enorm mee benadeelt”, zei van Nistelrooij tegen Voetbal International.

“Daar hoef je geen gesprek over te voeren, dat moet gewoon stoppen. Dat geldt voor Mauro en nu ook voor Obispo. Je moet gewoon met elf die wedstrijd eindigen. En als er nu een ongelukkige samenloop is… Maar niet op deze manier, dan benadeel je je team gewoon te veel. Ik weet niet waar het vandaan komt. Armando en Mauro zijn allebei niet het type om zo over de schreef te gaan, maar het gebeurt wel”, noteerde AD Sportwereld.


Vorig artikelLuuk de Jong haalt hard uit: ‘Makkelie deed wel meer dingen om Feyenoord te laten terugkomen’
Volgend artikelBelgische media aanwezig in de Kuip en trots op eerste wapenfeit Hazard voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in