Home Nieuws Van Nistelrooij richt de pijlen slechts op de speelkalender en zegt over...

Van Nistelrooij richt de pijlen slechts op de speelkalender en zegt over JC Schaal: ‘Ik baal er niet van’

6534
0

Met de winst op Betis Sevilla is voor PSV de periode van voorbereiding afgelopen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij richt zich aanstaande week op de wedstrijd tegen Ajax.

Uiteraard wordt er deze week al volop gesproken over het tweeluik tegen AS Monaco maar eerst wacht de traditie in de vorm van de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Gaat PSV getest worden komende twee weken? Dat zeker. Er wachten immers interessante wedstrijden. De druk zal toenemen maar fitheid en fit blijven wordt het devies voor de komende dagen en weken. En dus klinkt er kritiek door aan het adres van de KNVB. Diende de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal namelijk niet verplaatst te worden met AS Monaco – PSV op de agenda?

‘Nee, ik baal er niet van. Ik denk dat het aan het begin van de voorbereiding al duidelijk is wanneer we moeten spelen’, zei Van Nistelrooij na het oefenduel met Real Betis. ‘Zo hebben we de voorbereiding ook gepland, met elk weekend een wedstrijd. Om jongens die later zijn ingestroomd terug te laten komen, jongens die terugkomen van blessures in te kunnen brengen. Alles om zaterdag zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen.’

PSV lijkt dus totaal niet in de maag te zitten met het speelschema van de komende weken. De trainer en zijn staf richten zich slechts op de hoe de speelkalender is ingevuld. ‘Ik baal niet. Ik kan niet balen’, vervolgde Van Nistelrooij in gesprek met VI. ‘Als je de Super Cup speelt, dan is dat een eer. Ook omdat je een fantastische bekerwinst hebt gehaald. Ook omdat je je daar dan kan presenteren als team, als club. Dat is altijd geweldig. En dan die dinsdag die daarna komt. Ja, zeker. Maar wij richten ons eerst volledig op wat eerst komt”, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelEen misvatting eerste klas maar PSV gaat ervoor: ‘De Johan Cruijff Schaal. Een absolute hoofdprijs’
Volgend artikelLuuk de Jong ziet verbeterpunten na winst op Betis: ‘We moeten 100 procent zijn. Er zijn geen excuses’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in