Home Nieuws Van Nistelrooij rekent op doorbraak Bakayoko: ‘Johan vertrouwt erop dat het belletje...

Van Nistelrooij rekent op doorbraak Bakayoko: ‘Johan vertrouwt erop dat het belletje komt en ik ook’

677
0

Ruud van Nistelrooij zit met Jong PSV in een mooie flow en krijgt veel positieve mediaaandacht.

Het spel van Jong PSV is frivool en leuk om naar te kijken. Dat komt niet alleen door Johan Bakayoko, die al weken op rij nauwelijks af te stoppen is in de Keuken Kampioen Divisie en in de nadrukkelijke belnagstelling staat, maar ook door de aanvallende intenties van de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

De pijlen worden inmiddels wel gericht op de talentvolle Belg, die eerder bij Anderlecht werd weggestuurd. De afgelopen drie duels scoorde hij zes keer en liet Bakayoko vier assists noteren. Dat zijn bijzondere cijfers voor een achttienjarige aanvaller.

Van Nistelrooij is blij met zijn spits en verwacht nog veel meer van de Belg: “Johan blijft gefocust op zijn ontwikkeling en zijn spel, ook na de goede wedstrijden van de afgelopen weken. Hij vertrouwt erop dat dat belletje vanuit het eerste elftal een keer gaat komen. En ik ook. En zo niet, dan blijft hij gewoon zo doorgaan. Als het belletje komt, dan heb ik liever dat dat gaat om een definitieve kans bij de A-selectie om de concurrentie aan te gaan en een mooie plek af te dwingen.”

De trainer van Jong PSV ziet geen noodzaak tot een snelle doorbraak van zijn aanvaller richting PSV 1 maar predikt geduld en geleidelijkheid. “Ik ben op alle vlakken heel tevreden met de manier waarop hij zich manifesteert”, aldus Van Nistelrooy. “En dat geldt zeker ook voor de andere spelers. We maken zo mooie stappen en gaan nu weer twee weken hard trainen om een goede nieuwe serie te kunnen maken.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here