Home Nieuws Van Nistelrooij reageert nuchter op lofzang: ‘Zondag kon ik er niks van’

Van Nistelrooij reageert nuchter op lofzang: ‘Zondag kon ik er niks van’

1641
0

Ruud van Nistelrooij beleefde een mooie avond op het Europese toneel. De 2-0 winst op Arsenal telt, ook in Europa.

Ruud van Nistelrooij is inmiddels een nuchter mens geworden als het over successen of decepties gaat in het nationale en internationale voetbal. De sfeer na het echec in Groningen was natuurlijk niet best. Donderdagavond kantelde het geheel weer ouderwets, zag ook Ruud van Nistelrooij.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad keek van Nistelrooij terug op de glorieuze avond. “Vandaag ben ik weer heel benieuwd hoe wij zondag gaan spelen”, zegt de coach tegen Rik Elfrink.

“Wij weten nu welk niveau we kunnen halen als de scherpte er is, als de agressiviteit en noodzaak voelbaar is”, vervolgt Van Nistelrooij. “Daarvoor hadden we al een stabiele reeks en nu reageren we. Maar we willen niet elke keer reageren, maar stabiel blijven.”

Van Nistelrooij probeert zich ondertussen niet van de wijs te laten brengen door de lofzang na PSV – Arsenal. “Zondag konden we er niks van en nu is het weer totaal anders. Zo wordt sport beleefd en zo moet het ook beleefd worden. Het sentiment is vaak alles of niks. Zondag kon ik er niks van en gisteren werd ik toegezongen. Dat is helemaal niet erg. Extern wordt de sport anders beleefd dan intern”, concludeert van Nistelrooij nuchter.


Vorig artikelXavi Simons = Europese top: Arsenal verdedigers werden met de minuut angstiger
Volgend artikelXavi Simons op weg naar WK | Ook Britse analisten onder de indruk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in