Home Nieuws Van Nistelrooij prijst teamprestatie en wijst specifiek naar zevental spelers: ‘Invallers? Petje...

Van Nistelrooij prijst teamprestatie en wijst specifiek naar zevental spelers: ‘Invallers? Petje af’

2117
0

Ruud van Nistelrooij is erg trots op zijn spelers na het heroïsche gevecht tegen As Monaco.

Met hangen er wurgen zag van Nistelrooij dat PSV op de been bleef, hoewel het er soms meer weg van had dat er na de vijf wissels nog spelers zouden gaan uitvallen. Zo liep Jordan Teze bijna verloren rond en kon hij nog slechts luchtduels aangaan. Dat gold niet voor Armando Obispo, die fier overeind bleef. Obispo was feitelijk de redder in nood voor PSV, al werd hij er net voor rust ook een keer uitgelopen door zijn tegenstander.

Ruud van Nistelrooij strooide na de wedstrijd met complimenten. Obispo voorkwam met een sterke sliding dat AS Monaco de 1-3 kon maken, terwijl PSV niet veel later op gelijke hoogte kwam. Van Nistelrooij zag ook dat Monaco in Eindhoven beter voor de dag kwam dan in de thuiswedstrijd tegen PSV.

PSV won uiteindelijk na verlenging met 3-2 van Monaco. Zonder de sliding van Obispo had de einduitslag uiteraard anders geweest. “Dat was echt een wereldactie”, zegt Van Nistelrooij na de wedstrijd op de persconferentie tegenover het Eindhovens Dagblad. “En zo heb ik meer van die momenten gezien van heel hoog niveau. Onze invallers? Petje af. Echt. Drie ervaren mannen en drie jonge gasten die het prima deden’, zei de winnende trainer na afloop over André Ramalho, Érick Gutiérrez, Johan Bakayoko, Fredrik Oppegård, Marco van Ginkel en Jarrad Branthwaite.

Tegenover ESPN zei van Nistelrooij: “Monaco is gewoon Champions League-niveau. De realiteit is dat wij daar als PSV nog niet aan kunnen tippen. En dus moet je op zoek naar andere manieren om te winnen”, aldus de winnende maar ook realistische trainer-coach.


Vorig artikelOnrustige en nerveuze AS Monaco trainer is een slechte verliezer
Volgend artikelNiet alleen Clement slechte verliezer: Bestuur Monaco meldt zich bij UEFA na vuurwerkincident spelershotel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in