Home Nieuws Van Nistelrooij over ‘hete’ wedstrijden tegen Arsenal: ‘Ik verwacht vragen van de...

Van Nistelrooij over ‘hete’ wedstrijden tegen Arsenal: ‘Ik verwacht vragen van de Engelse media’

315
0

Ruud van Nistelrooij kreeg afgelopen dagen de nodige vragen op zich afgevuurd over de clashes tussen Arsenal en Manchester United.

De Engelse kranten en media smullen van zulk soort verhalen en de kranten staan er vaak bol van. Met Arsenal – PSV op de agenda heeft Ruud van Nistelrooij na aankomst in het Emirates Stadium teruggeblikt op wedstrijden tegen Arsenal met Manchester United. Er bestaan genoeg herinneringen aan de ‘hete’ duels, zegt hij in gesprek met ESPN.

“Het is een prachtig stadion en het veld nog mooier. Maar Highbury was nog klassieker. Ik heb daar natuurlijk mijn wedstrijden gespeeld. Maar Old Trafford is ook prachtig hoor. Het waren altijd hete potjes met opstootjes en alles erop en eraan. Ik verwacht er nog vele vragen over van de Engelse media”, aldus een scherpe Ruud van Nistelrooij.

Er gebeurde van alles in de jaren dat beide clubs hoog op de troon zaten. Opstootjes, scheldpartijen, beledigingen, stemmingmakerij, rode kaarten en schorsingen. Vaak begon of eindigde in de spelerstunnel. Een enkele keer, in seizoen 2004-2005, werd er zelfs gegooid met pizza, herinnert Van Nistelrooij zich. “Wie hem gooide? Ik was daar helemaal niet bij.” Later bleek dat Cesc Fàbregas dat deed in een poging om het hoofd van Sir Alex Ferguson te raken. “Dat soort dingen maak je mee, twintig jaar later zijn het fantastische verhalen en kunnen we daar echt om lachen.”

PSV wacht een serieuze test in Londen met Arsenal als uit- en thuisduel op de speelkalender. Daarover zegt de trainer tegen ESPN: “Je weet dat deze club in topvorm is. Wie er ook speelt, het systeem staat. Het maakt niet uit wie er staat. De kwaliteit is hoog. We kunnen onze borst natmaken”, aldus Van Nistelrooij die ook vertrouwen heeft in zijn elftal. “Natuurlijk kun je verslagen worden door een grote club, maar ik denk dat er over het algemeen een ontwikkeling gaande is in het Nederlandse voetbal. Dat zie je ook terug in de coëfficiëntenlijst”, sluit van Nistelrooij af.


Vorig artikelEngelse media: Arsenal niet met beste elf tegen PSV, Gakpo nog in beeld bij Arsenal
Volgend artikelAlex wil graag terugkeren naar Eindhoven en hoopt op Braziliaans talent: ‘Ik hou het voor PSV in de gaten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in