Home Nieuws Van Nistelrooij over fluitconcert PSV fans, trainer is hard voor zichzelf na...

Van Nistelrooij over fluitconcert PSV fans, trainer is hard voor zichzelf na mislopen titel: ‘Mag je mij op beoordelen’

1954
0

Ruud van Nistelrooij beseft dat de tweede plaats binnen handbereik is na de winst op Fortuna Sittard.

De zege moest van diep komen, bleek tijdens de wedstrijd tegen de Limburgers. Na afloop daalde het besef in dat de landstitel aan PSV en Ruud van Nistelrooij voorbij zijn gegaan. De trainer is dan ook hard voor zichzelf en vindt dat het missen van de titel hem aan te rekenen valt.

“Het is een deceptie dat wij geen kampioen zijn geworden, want die ambitie heb ik altijd uitgesproken. Daar mag je mij op beoordelen en dat is niet gelukt. Het is teleurstellend, omdat het is wat ik nastreef”, klinkt het.

In gesprek met ESPN kreeg Ruud van Nistelrooij ook de vraag wat hij dacht in de eerste helft. “Dat het beter kon en beter moest”, aldus Van Nistelrooij. “We gingen met 1-1 de rust in en dat was terecht onder een fluitconcert. Dan probeer je dingen aan te passen om dingen te laten kantelen en het momentum onze kant op te krijgen. De tweede helft was nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar in ieder geval wel een stuk beter dan in de eerste helft.”

Gevraagd werd of hij een statement maakte door na rust direct drie keer te wisselen. “Ik denk helemaal niet in statements”, zo gaf hij aan. “Het gaat mij om één ding en dat is dit seizoen het maximale eruit halen. Ik vond dit samen met de staf nodig om dit te beslissen. Niet om een statement te maken, maar om het team beter te laten functioneren.”

Ondanks dat het lang duurde, hield Van Nistelrooij altijd vertrouwen in een goed resultaat. “Uiteindelijk weet je dat we een aantal spelers op het veld hebben staan die een wedstrijd kunnen beslissen”, zei hij daarover. “Xavi is er daar één van, maar dat kan Fábio of Anwar ook. Hazard kan zijn momenten ook hebben. Dan weet je dat het altijd kan gebeuren. Het zag er niet heel erg naar uit met dat we kans na kans kregen, maar je weet dat het moment altijd kan komen”, aldus de trainer.


Vorig artikelFluitconcert in de rust | Ramalho blijft nuchter en ziet PSV meer dan verdiend winnen
Volgend artikelStevige kritiek Perez over as PSV: ‘Nou, succes met voetballen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in