Home Nieuws Van Nistelrooij opvolger van Schmidt? ‘Geschikt als toekomstig PSV trainer en als...

Van Nistelrooij opvolger van Schmidt? ‘Geschikt als toekomstig PSV trainer en als assistent bij Oranje’

1632
0

Valentijn Driessen is een fan van Ruud van Nistelrooij. De Geffenaar staat er goed op bij de sportafdeling van de Telegraaf.

Van Nistelrooij is de komende maanden één van de assistent-trainers van bondscoach Frank de Boer en dat mag een goede zaak heten. De trainer van PSV onder 19 wordt volgend seizoen de hoofdtrainer van Jong PSV. Telegraaf-journalist Valentijn Driessen vindt de oud-spits een toevoeging voor Oranje. De Telegraaf voorman denkt ook een uitstekende hoofdtrainer voor PSV te zien in van Nistelrooij. Er is eigenlijk nooit onrust rond Ruud van Nistelrooij en dat pleit voor hem, vindt ook Driessen.


In dat kader zou het zomaar de opvolger van Roger Schmidt bij PSV kunnen zijn na het volgende seizoen of het seizoen erna. Roger Schmidt en PSV zouden na een succesvol nieuw seizoen de samenwerking met een seizoen kunnen voortzetten waardoor van Nistelrooij nog een jaar langer de tijd zou krijgen bij Jong PSV en bij Oranje. Ervaring is immers goed waard in de voetballerij.

“Ik had hem eigenlijk aan het begin van het seizoen al verwacht, want toen zat het Nederlands elftal in de problemen nadat Ronald Koeman wegging”, zo begint Driessen in een video van De Telegraaf. “Toen nam Dwight Lodeweges het tijdelijk over en die wilde Van Nistelrooij er graag bij, maar toen was hij te druk met de jeugdspelers van PSV die hij in de voorbereiding niet in de steek wilde laten.”

“Dat vond ik wel een gebrek aan loyaliteit richting het Nederlands elftal”, vervolgt Driessen. “Zeker omdat je al weet dat je getekend hebt om bij het EK aanwezig te zijn. Nu is hij er wel bij. Gelukkig, want hij heeft natuurlijk een schat aan ervaring en is iemand die altijd goed in de groep heeft gezeten als speler en dat als trainer ongetwijfeld ook doet.”