Home Nieuws Van Nistelrooij onder de indruk van van Phillipp Mwene, die mogelijk Hoever...

Van Nistelrooij onder de indruk van van Phillipp Mwene, die mogelijk Hoever uit de basis gaat spelen

4250
0

Ruud van Nistelrooij heeft nog wel een paar keuzes te maken alvorens PSV de wedstrijden van de waarheid gaat spelen.

De trainer heeft zijn elftal grotendeels vast staan maar een aantal posities lijken nog niet geheel te zijn ingevuld. Het gaat natuurlijk om de positie van rechtsback. Ki-Jana Hoever had het zaterdag tegen Real Betis opnieuw niet makkelijk, terwijl Phillipp Mwene uitgroeide tot matchwinner. De Oostenrijker is echter pas net weer fit en mist nog wedstrijdritme ten op zichten van Hoever.

Volgens Van Nistelrooij is Hoever een ‘ander type dan Mwene’ maar een keuze maken ligt voor de hand met de komende wedstrijden tegen Ajax en AS Monaco op de agenda. “Ki-Jana heeft een goede voorbereiding gedraaid en ontwikkelt zich. Wij hebben nu Phillipp terug is twee goede opties op de flanken en daar heeft Phillipp keihard voor gewerkt”, zegt de ex-topspits in het Eindhovens Dagblad. “Dat is een compliment waard voor hem en de mensen die hem hebben teruggebracht.”

Mwene haakte in februari af voor het duel met Maccabi Tel-Aviv en is dus 5 maanden later pas hersteld. “Ik heb heel veel uren in de fitnesszaal gewerkt en met fysiotherapeuten aan de slag gegaan”, zegt de vleugelverdediger tegen het Eindhovens Dagblad. “Het was een moeilijke tijd, ook omdat ik steeds niet wist hoe lang dit zou duren. Maar ik ben terug en dat voelt heel goed.”

Mwene gaat niet zomaar uit van een basisplaats. “Ik weet dat ik nog steeds moet verbeteren wat betreft mijn fitheid. Ik ben nog niet op honderd procent. Vandaag was een heel belangrijke stap en het zal niet meteen makkelijk worden, maar niettemin ben ik terug. Ik ben blij om weer beschikbaar te zijn en als de trainer me nodig heeft ben ik er.” De bezetting op de rechterflank is goed te noemen. Van Nistelrooij heeft ook jongeling Shurandy Sambo nog achter de hand, terwijl Mwene ook nog als linksback kan fungeren.


Vorig artikelArsenal lijkt te gaan doorpakken voor Cody Gakpo, PSV zet in op veertig miljoen plus
Volgend artikelIs de wedstrijd van slechts 36% (!) balbezit zorgelijk te noemen of een incident?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in