Home Nieuws Van Nistelrooij nuanceert kampioensaspiraties: ‘Ik heb nooit gezegd dat wij kampioen moeten...

Van Nistelrooij nuanceert kampioensaspiraties: ‘Ik heb nooit gezegd dat wij kampioen moeten worden’

508
0

Het chagrijn rond PSV lijkt toe nemen na de remise tegen de Noorse club Bodø/Glimt. Eerder was er chagrijn te horen na PSV – Rangers FC en na FC Twente – PSV.

Een logisch gevolg is dat de media zich gaat roeren en de gestelde vragen een kritische toon krijgen. Het gaat over titelkansen en afnemende titelkansen en over kampioensaspiraties. Daags na de remise tegen de Noren kwam van Nistelrooij met een opvallende uitspraak over de kampioensaspiraties van PSV.

De media doken daar weer bovenop want men was de uitspraken van directeur voetbalzaken John de Jong deze zomer nog niet vergeten. Het del was om met PSV kampioen te worden. Van Nistelrooij kijkt daar toch wat anders en wat genuanceerder naar. „Ik heb nooit gezegd dat wij kampioen moeten worden. Dat is niet wat ik uitspreek. De ambitie bij PSV is om mee te strijden om kampioen te worden en de beker te winnen en onszelf Europees goed te vertegenwoordigen. Ik zeg niet dat wij kampioen moeten worden.”

Het is duidelijk dat Ruud van Nistelrooij probeert de druk bij PSV weg te nemen. Van Nistelrooij haakt in op de woorden van Voetbal International-journalist en PSV clubwatcher Marco Timmer, die stelt dat gezegd is dat ‘PSV kampioen moet worden en in de Champions League moet spelen’. “Ik heb dat nooit gezegd, dat wij kampioen moeten worden”, reageert Van Nistelrooij. Volgens Timmer heeft technisch directeur John de Jong dat wel gezegd. “Dat is niet wat ik uitspreek”, zegt de trainer tegen de journalist.

“Wij hebben de ambitie bij PSV om mee te strijden voor de titel, de ambitie om de beker te winnen en de ambitie om Europees goed vertegenwoordigd te zijn. Ik zeg niet dat we kampioen móéten worden”, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelWonderlijker en zorgwekkender dan de 1-1 is het percentage balbezit Bodø/Glimt in Philips Stadion
Volgend artikelStatement Britse overheid: Arsenal – PSV lijkt door te gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in