Home Nieuws Van Nistelrooij niet te spreken over eerste helft, opnieuw verwijten over intensiteit...

Van Nistelrooij niet te spreken over eerste helft, opnieuw verwijten over intensiteit en scherpte

285
0

PSV won uiteindelijk vrij eenvoudig van Excelsior maar na afloop kreeg van Nistelrooij kritische vragen vanuit de media.

De 4-0 zou geflatteerd zijn, werd her en der geopperd. Hoe kijkt de trainer aan tegen die conclusies? In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij wel kritisch op zijn ploeg. “De eerste helft was gewoon niet goed. We eindigden wel goed met een 4-0 uitslag”, aldus Van Nistelrooij. “Je weet dat je met onze kwaliteiten een tegenstander in balbezit kapot kunt spelen. Dat gebeurde uiteindelijk, maar het niveau in de eerste helft was niet goed.”

Van Nistelrooij was het niet eens met de opmerking dat PSV slap oogde maar had wel een verklaring voor het spel van de eerste helft. “Je eindigt uiteindelijk zoals je wil. Je wilt winnen en je doelsaldo op orde krijgen. Met vier doelpunten verschil doe je dat ook en dan eindig je met een goed gevoel. Natuurlijk is er de kanttekening dat je niet goed genoeg begon. Dat had met die scherpte te maken.”

Het gaat na afloop van de wedstrijden bij PSV opvallend vaak over scherpte en intensiteit of beter gezegd: een gebrek aan scherpte en intensiteit. Van Nistelrooij lijkt het lastig te vinden de vinger op de zere plek te leggen. De trainer vond ook niet dat zijn ploeg te weinig initiatief nam.

“Als je de tweede helft kijkt, dat had met intensiteit te maken. Dat was er in de eerste helft niet. Je gaat dan met 1-0 de rust in, maar Excelsior had een paar momenten dat ze er uit konden komen. Dat was in de tweede helft niet het geval. Als je zo kan starten is dat natuurlijk beter, maar uiteindelijk ga je hier met een goed gevoel weg”, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelBenítez is terug, PSV fans teleurgesteld over besluit van Nistelrooij voor bekerfinale
Volgend artikelDe titel is al weken uit zicht maar van Nistelrooij én Silva geven niet op: ‘We gaan voor de titel’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in