Home Nieuws Van Nistelrooij mild voor Obispo, die na een behoorlijke ondergrens laat zien...

Van Nistelrooij mild voor Obispo, die na een behoorlijke ondergrens laat zien niet geschikt te zijn voor topvoetbal

10982
0

Armando Obispo viel zondagmiddag hard door de mand in Groningen. De verdediger kan zich gerust alle doelpunten aanrekenen.

Obispo leverde in Groningen een ongekend zwakke prestatie af. De verdediger, die onterecht door Aad de Mos al jaren op de troon wordt gezet, zakte hard door de ondergrens in concentratie, mandekking en ook in tactisch inzicht. Als PSV dit seizoen nog iets van het seizoen wenst te maken, kan het in de winterstop de transfermarkt op om een goede en ervaren centrale verdediger te halen, waar twijfelgeval André Ramalho zich naast zou kunnen ontwikkelen.

Andersom werkt het in ieder geval niet, zo is gebleken. Armando Obispo heeft niet de kwaliteiten om zich naast Ramalho te ontwikkelen, die in Groningen ook liet zien niet meedogenloos te kunnen verdedigen. Terug naar Obispo. Ruud van Nistelrooij werd na afloop door meerdere media aan de tand gevoeld over de prestaties van zijn centrale verdediger. De trainer bleek mild in zijn reactie te zijn.

‘Er zat een stijgende lijn in de prestaties van Obispo. Hoe heeft u in dat opzicht naar zijn fout gekeken?’, vraagt Marco Timmer aan van Nistelrooij.

‘Een fout maken gebeurt, die mag ook een keer gemaakt worden. Ja, dat kan, dat kun je niemand kwalijk nemen. Als je zoveel wedstrijden speelt, kan er een keer een slippertje zijn. Er is dan nog helemaal niets aan de hand. We hadden al 2-0 voor moeten staan na een kwartier, dat sowieso. De kansen die we bij elkaar voetbalden, was geen toeval. Het waren geen Groningse fouten, maar goed uitgespeelde aanvallen. Kantwissels, voorzetten, positiespel in orde, ballen van links naar rechts, mensen tussen de linies. Dan moet je jezelf daarin belonen. Als je zo goed speelt en kansen vanuit dat spel creëert dan moet je die benutten. Dan kun je zo’n slippertje een keer maken en een keer zo’n spelhervatting tegen krijgen. Maar niet tegelijk, dat was een beetje veel”, aldus een milde Ruud van Nistelrooij over zijn verdediging.


Vorig artikelFC Groningen – PSV wel of geen incident? Van Nistelrooij geeft na afloop exact de juiste antwoorden
Volgend artikelWaarom Max Huiberts niet kandidaat nummer één is bij PSV: ‘Kan ik me niet voorstellen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in