Home Nieuws Van Nistelrooij lyrisch over Xavi Simons, die hard op weg is naar...

Van Nistelrooij lyrisch over Xavi Simons, die hard op weg is naar een vaste basisplaats

913
0

Ruud van Nistelrooij is lyrisch over Xavi Simons. De negentienjarige middenvelder levert wekelijks en is hard op weg naar een vaste basisiplaats.

Van Nistelrooij is maar wat blij met de ontwikkeling van Simons. De oud-topspits herkent iets van zichzelf in Simons. Scoren en indruk maken gaat Simons eenvoudig af blijkt wel. In de eerste vijf Eredivisie-duels is Simons al goed voor zes goals en twee assists. Het zorgt ervoor dat hij inmiddels topscorer is van PSV en van de Eredivisie.

Van Nistelrooij ziet het allemaal aan en is onder de indruk. “Zijn mentaliteit, zijn mindset, het is ongekend. Het is een jongen van pas negentien jaar, maar Xavi is al veel verder dan zijn leeftijd”, zegt Van Nistelrooij tegenover Voetbal International. “Maar hij is echt een pure prof, een jongen die bezig is met een doel, die het maximale uit zijn kwaliteiten wil halen.”

De coach gaat verder met zijn lofzang. “Hij doet alles om de top te bereiken. Zijn top. En waar die dan komt te liggen, dat is de mooie uitdaging. Dat stukje in hem, daar alles voor te willen doen, dat herken ik van mezelf als speler. Daar kan ik alleen maar van genieten.” De jonge Simons is een voorbeeld voor de andere jonge spelers van PSV. “Wij hebben de meeste minuten qua tieners in de Eredivisie en dat is natuurlijk niet gek met jongens als Xavi, Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Sávio. We hebben gewoon heel veel puur talent dat nog piepjong is. Voor de toekomst van de club is dit geweldig”, aldus Ruud van Nistelrooij over zijn jonge groep spelers.


Vorig artikelPSV – RKC: PSV fans roeren zich na aanstelling Gözübüyük, geluidsbanden VAR Feyenoord – PSV nooit vrijgegeven
Volgend artikelLuuk de Jong mist nog vier wedstrijden: ‘Pas terug na de interlandperiode’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in