Home Nieuws Van Nistelrooij looft defensie, maar…. ‘Ik vind dat we in de organisatie...

Van Nistelrooij looft defensie, maar…. ‘Ik vind dat we in de organisatie sterk staan’

1369
1

Rik Elfrink stelde afgelopen week namens het Eindhovens Dagblad al vast dat PSV groeiende is en dat er wel degelijk enige ontwikkeling gaande is.

Daar valt zeker iets voor te zeggen. Nu het einde van het seizoen weet te naderen, komt ook de tweede plaats steeds dichterbij. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de serie overwinningen na Sevilla uit. Althans, PSV verloor geen wedstrijd meer. Dat valt of staat normaal gesproken met een vast basiselftal en ook daar heeft Ruud van Nistelrooij een weg in gevonden. Er wordt beduidend minder gewisseld afgelopen maanden en plots zijn daar niet geheel onverwacht de resultaten. Het is helaas te laat om een gooi naar de landstitel te doen maar wat niet is gaat vast nog komen.

Zoals gezegd is de defensie een belangrijke pijler in de opmars van PSV. De tweede plaats is nu stevig in handen en dat gaat het PSV van Ruud van Nistelrooij normaal gesproken niet meer weggeven. De trainer zelf ziet een oorzaak voor de opmars en de stevige tweede plaats. “Ik vind dat we in de organisatie sterk staan. In de 120 minuten van de finale en ook de competitiewedstrijd daarvoor geven we weinig tot niks weg. We staan goed, de afstanden kloppen beter en de momenten van druk zetten, die het team gezamenlijk kiest, herkennen we veel beter. Die afstemming is gegroeid”, aldus de trainer, die we dan toch nog even moeten wijzen op het drietal grote kansen die tegenstander Ajax in de Kuip toch nog kreeg.

Het geklungel en halfslachtig ingrijpen leek toch weer veel op de eerdere flinke fouten in de verdediging zoals we dit seizoen vaker zagen. Tegenstander Ajax kreeg de ruimte om de kansen te creëren. Het verdedigen rond de twee kansen van Ajax spits Brobbey komen bepaald niet overeen met de uitleg van Ruud van Nistelrooij. Met name Jordan Teze maakte zichzelf schuldig aan enorme inschattingsfouten maar ook Ramalho en Branthwaite zaten er een aantal keer flink naast. De schade bleef gelukkig beperkt.

Toch kunnen we niet anders concluderen dat in de Rotterdamse Kuip soms echt behelpen was. Hoe Jordan Teze lange en hoge ballen weet in te schatten is soms behelpen geblazen. Ook het wegschieten van de bal die langs van het gezicht van Bergwijn scheerde was een typisch staaltje van onbegrijpelijk handelen. Het doorselecteren lijkt al begonnen te zijn maar zal anders in hoog tempo volgen aanstaande transferzomer.


Vorig artikelKenneth Perez geniet van Fábio Silva: ‘Je hebt met hem een compleet ander type’
Volgend artikelLeedvermaak bij PSV icoon: ‘Ajax vierde, ik vind dat leuk’

1 REACTIE

  1. Is hij nog bezopen ofzo wat een onzin verdediging is hopeloos Teze wegdoen net als Ramalho. Geweldige kopbal zodat Sparta kon scoren door de Japanner, brandhout eerste klas, vergeet Ch.League masr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in