Home Nieuws Van Nistelrooij looft Benítez, PSV heeft weer een doelman waar het op...

Van Nistelrooij looft Benítez, PSV heeft weer een doelman waar het op kan bouwen en vertrouwen

507
0

Ruud van Nistelrooij was na afloop van Arsenal – PSV lovend over Walter Benítez. De Argentijn kon zich behoorlijk onderscheiden in Londen.

Benítez kende een roerige start bij PSV want de doelman kreeg meteen aan het begin van het seizoen al te maken met vele tegendoelpunten. Ook in de oefenwedstrijden ging het niet meteen voortvarend omdat het achterin alles behalve solide oogde. Dat euvel zette zich overigens voort in de competitie want de ploeg van Ruud van Nistelrooij kreeg de ene na de andere tegentreffer te verwerken. Benítez stond er wel maar kreeg eigenlijk net zo doelpunten te verwerken als zijn voorgangers Drommel en Mvogo.

Wel was al snel waarneembaar dat Benítez over meer kwaliteiten kon beschikken dan voorgangers Drommel en Mvogo. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat er wedstrijden waren dat de PSV defensie juist niet kon leunen op de doelman uit Argentinië. De wedstrijden tegen Rangers FC zijn daar een voorbeeld van maar ook in de competitie zag het er soms twijfelachtig uit. Inmiddels lijkt Benítez uit die dip te zijn herrezen en pakt de doelman uit Argentinië daadwerkelijk punten voor PSV.

Donderdagavond stond de Argentijn goed te keepen. Maar liefst 25 doelpogingen van Arsenal, wezen de statistieken uit. Voor rust schoot Arsenal op een enkele slappe intikker na, geen enkele keer op doel. Na rust schoot Arsenal acht keer op doel, waarvan er één Benítez te machtig bleek. Van Nistelrooij was na afloop lovend over zijn doelman en stak dat bepaald niet onder stoelen of banken.

‘Je weet als je hier komt dat je keeper een paar ballen moet pakken en dat deed hij’, zegt van Nistelrooij. ‘Hij was echt fantastisch tegen Arsenal. Hij maakte een aantal reddingen waardoor het duel wat veranderde. Walter hield ons in de wedstrijd om eerlijk te zijn. Hij was sterk in de één-tegen-één en had een aantal grote saves. Walter zorgde ervoor dat we op een goed resultaat konden hopen. Het was absoluut zijn beste optreden in dit seizoen’, aldus de trainer, die weet dat hij weer een doelman heeft waar PSV op kan bouwen en vertrouwen.


Vorig artikelSimons zonder één wedstrijd voor Oranje te hebben gespeeld mogelijk mee naar WK, Veerman en Teze afvallers
Volgend artikelDefensie groeit, Gakpo wist marktwaarde in Londen niet op te schroeven, Max krijgt er van langs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in