Home Nieuws Van Nistelrooij komt afspraak met Drommel ‘slechts’ na: ‘Hij kan niveau van...

Van Nistelrooij komt afspraak met Drommel ‘slechts’ na: ‘Hij kan niveau van eerste keeper aan’

590
0

Ruud van Nistelrooij liet daags voor de bekerwedstrijd op Het Kasteel in Rotterdam nog maar eens weten alle vertrouwen te hebben in tweede doelman Drommel.

Het doel van PSV bij het duel in de tweede ronde van de KNVB-beker op Het Kasteel tegen Sparta zal dinsdagavond namelijk worden verdedigd door tweede doelman Joël Drommel. Van Nistelrooij is helder over Drommel en laat hem waar mogelijk voelen en merken dat hij belangrijk is voor PSV. “Joël is een top-prof. We vinden hem ook een heel goede keeper en geloven in hem, in zijn ontwikkeling en hoe hij zich opstelt. We vinden dat hij klaar is om het bekertoernooi te keepen”, begint van Nistelrooij zijn lofzang over de doelman uit Bussum

In januari 2023 mag het in feite niet opmerkelijk worden genoemd dat Drommel gaat keepen in de bekerwedstrijden want Ruud van Nistelrooij komt ‘slechts’ zijn afspraken na. Al aan het begin van het seizoen heeft Drommel namelijk de toezegging gekregen dat hij in het hele bekertoernooi op doel zal staan.

“Ik heb dat al met hem besproken voor de competitie begon”, aldus Van Nistelrooij over zijn gesprek met de Argentijnse nummer één van PSV. “Het hoefde voor hem niet, maar hij begrijpt ook wat voor prof Joël is en hoe hij zich altijd opstelt. Joël is ook een eerste keeper. Hij heeft die lijn bij PSV dan wel niet kunnen doortrekken, maar hij is een goalie die heeft laten zien dat hij het niveau van een eerste keeper aankan. Daarom vind ik het belangrijk dat hij in het bekertoernooi gaat keepen.”

Het is voor Drommel een uitgelezen kans om weer in beeld te komen in Nederland. Drommel werd voor aanvang van het vorige seizoen voor 3,5 miljoen euro overgenomen van FC Twente als beoogde eerste keeper, maar raakte zijn plaats kwijt aan Yvon Mvogo. Drommel is dit seizoen pas tweemaal in een officieel duel in actie gekomen. Hij keepte de zesde groepswedstrijd van de Europa League tegen FK Bodø/Glimt, toen PSV zich al had verzekerd van overwintering in Europa, en de beloftentopper tegen Jong Ajax met Jong PSV.


Vorig artikelWens Isimat komt uit met terugkeer naar Eredivisie, Cocu haalt Isimat naar Arnhem
Volgend artikelBevestiging: Interesse is serieus, Londense club moet met meerdere tientallen miljoenen komen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in