Home Nieuws Van Nistelrooij kijkt uit naar komst Romário en haalt herinneringen op

Van Nistelrooij kijkt uit naar komst Romário en haalt herinneringen op

1465
0

Ruud van Nistelrooij kijkt uit naar de komst van Romário naar het Philips Stadion.

De Braziliaan is onverwacht als eregast aanwezig bij het duel tussen PSV en AZ. Zijn voetafdrukken worden vereeuwigd in de Walk of Fame in het Philips Stadion en dat gaat gepaard met veel enthousiasme.

Op de persconferentie van vrijdagochtend werd Van Nistelrooij gevraagd waar hij aan denkt bij de naam van Romário, die tussen 1988 en 1993 voor PSV speelde. ‘Verschillende dingen schieten door m’n hoofd. Zijn goals voor PSV, Barcelona, het Braziliaanse team… Maar ook de persoonlijkheid erachter. Het is genieten als je terugdenkt aan de beelden van hem’, vertelde Van Nistelrooij tegenover de verzamelde pers.

‘Ik herinner me zijn startsnelheid en zijn typische afwerking met de punt. Hij speelde altijd heel snel, heel kort. Ik herinner me zijn passeerbeweging, de sleep. Als een katapult schoot hij zichzelf de zestien in. Het was een wereldspeler’, aldus Ruud van Nistelrooij, die het plekje voor Romário in de Walk of Fame dan ook meer dan terecht vindt. Romário wordt de twaalfde speler die op die manier geëerd zal worden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here