Home Nieuws Van Nistelrooij kijkt tevreden toe hoe PSV fans luid applaudiseren na rondgang...

Van Nistelrooij kijkt tevreden toe hoe PSV fans luid applaudiseren na rondgang Obispo bij wissel

1378
0

Armando Obispo heeft de vele wisselingen in de defensie dit seizoen overleefd. Die conclusies kunnen we inmiddels gerust trekken.

Dat mag met recht een prestatie worden genoemd want de verdediger komt best van ver. Uitleenbeurten, blessures, foutjes in de mandekking, reserve én toch weer basisspeler. Obispo doorstond het allemaal. Ruud van Nistelrooij lijkt ogenschijnlijk erg tevreden te zijn over de ontwikkeling van de ‘beste verdediger van de Eredivisie’, zoals Aad de Mos Obispo al jaren omschrijft. Zo eens per maand volgt er ook nog een stevige kopstoot naar de bal waardoor Obispo ook begonnen is met scoren.

Vergeet ook niet zijn uithaal tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena, waarna Cody Gakpo simpel kon binnentikken. Obispo heeft inmiddels zijn meerwaarde voor PSV wel bewezen en het is nu zaak die lijn door te trekken. Obispo lijkt inmiddels onomstreden basisspeler te zijn en dat mag met recht een prestatie worden genoemd gezien de stevige concurrentie. Als nu ook André Ramalho zijn vorm weet vast te houden, hebben we wellicht op korte termijn weer te maken met een heus sterk centraal duo zoals PSV eerder had met een verdediger als Alex in de laatste linie.

Van Nistelrooij is blij met Obispo en zijn stabiele ontwikkeling. Obispo speelde donderdagavond in de Europa League zijn zeventiende wedstrijd van het seizoen. ‘Ik vind hem dit seizoen heel solide’, zei de trainer na afloop op de persconferentie. ‘Ik vond het veelzeggend dat er vanaf de tribunes zoveel waardering was. Dan hoef ik niets meer uit te leggen. De supporters zien het en waarderen het. Dat is mooi om te zien, want het is verdiend’, zegt een tevreden van Nistelrooij over het applaus voor Obispo bij zijn gang naar de bank.

Van Nistelrooij verwacht de komende weken nog meer van Obispo en van de nu meer stabiel ogende defensie. ‘Het zijn klinkende cijfers, het resultaat is duidelijk. We waren effectief en hielden de nul. Dat is belangrijk, we stonden goed in de organisatie. Aan de bal zie ik veel verbeterpunten, maar ik zie ook ontwikkeling. Als je de wedstrijd zo gaat ontleden zie je ruimte voor verbetering, maar als je vijf keer scoort heb je het gewoon goed gedaan”, keek de trainer tevreden terug op het tweeluik tegen de Zwitserse kampioen waarin 10 keer gescoord werd.


Vorig artikelMislukte rondos bij PSV én bij Oranje | Dit is waarom openhartige Denzel Dumfries boos wordt op zichzelf
Volgend artikelHet grootste talent van allemaal? ‘Een snellere versie van Mohamed Ihattaren’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in