Home Nieuws Van Nistelrooij is zoekende, Cocu kreeg de helpende hand van Guus Hiddink

Van Nistelrooij is zoekende, Cocu kreeg de helpende hand van Guus Hiddink

2469
0

Clubicoon Ruud van Nistelrooij presteert niet optimaal maar staat desondanks niet onder druk, zoals Mark van Bommel eerder wel onder druk stond na een serie belabberde resultaten.

De situatie van nu en die van december 2019 zijn feitelijk niet met elkaar te vergelijken maar in amper 3 jaar tijd staan er twee gigantische PSV clubiconen in de picture van de Nederlandse voetbalwereld. Precies zo verging het vijf jaar daarvoor Phillip Cocu, die hulp kreeg van Guus Hiddink. Op zijn beurt kreeg Mark van Bommel hulp van schoonvader Bert van Marwijk, waar Ruud van Nistelrooij Fred Rutten als zijn rechterhand heeft.

Rutten staat weer bekend als een aanhanger van de evangelie van Guus Hiddink dus we zouden ons eigenijk geen zorgen behoeven te maken. Wel is Ruud van Nistelrooij zoekende getuigde de wekelijkse veranderingen in de basisopstelling.

Het Eindhovens Dagblad spreekt desondanks van een ‘belabberd tussenrapport’ voor Ruud van Nistelrooij. Daar valt geen speld tussen te krijgen want PSV pakte slechts 32 punten in zestien duels. Mark van Bommel werd in 2019 ontslagen met ongeveer dezelfde cijfers: 31 uit zeventien.

En dus kan er wel gerelativeerd worden want in december 2019 was er wel meer aan de hand, merkt het Eindhovens Dagblad terecht op. Zo ging het in de Europa League beroerd en waren meerdere spelers klaar met de coach. Met name de Spaanstalige spelers wilden dat van Bommel ontslagen zou worden en zo geschiedde.

Voormalig algemeen directeur Toon Gerbrands hanteert op bestuurlijk niveau altijd de regel dat het tussen de coach en de spelersgroep nog niet uitgewerkt mag zijn. Dat is voor Gerbrands altijd de leidraad geweest beslissingen op dat vlak niet uit de weg te gaan.

Dat laatste gaat voor Van Nistelrooij absoluut nog niet op. ‘Hij geniet nog altijd het vertrouwen van de groep en dwingt met een sterk
rechtvaardigheidsgevoel veel menselijk respect af’, stelt het Eindhovens Dagblad vast.

Wel is de voormalig topspits duidelijk nog lerende, ziet de regionale krant. ‘Dat PSV daardoor risico’s neemt, had de directie van tevoren kunnen incalculeren. Van Nistelrooij is deze winter ook niet geholpen door de directie en raad van commissarissen, die voor zekerheid op de financiële balans hebben gekozen. Daar viel iets voor te zeggen, maar PSV heeft wel negatieve gevolgen ondervonden van het besluit om voorlopig nog helemaal niet te investeren’ stelt het Eindhovens Dagblad vast. Met ruim een week voor de boeg kan PSV die situatie in ieder geval nog keren.

De pijlen worden ook gericht op Marcel Brands. Brands wordt net zo goed verantwoordelijk gehouden. ‘Een rampjaar zoals in het eerste seizoen onder Phillip Cocu is het bij PSV zeker nog niet, maar de geur van een daverende crisis is niet ver weg. Het is dat Ajax dit seizoen net zo loopt te prutsen als PSV, want anders was de onrust bij de Eindhovense achterban enorm geweest’, wijst het Eindhovens Dagblad naar de huidige situatie, die inderdaad nog stevig onder controle is.


Vorig artikelPSV – Vitesse | Van Nistelrooij kan wel een vleugje Phillip Cocu gebruiken
Volgend artikelDankbare Noni Madueke neemt afscheid van de PSV fans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in