Home Nieuws Van Nistelrooij houdt rekening met vertrek: ‘Deed er niet één schepje bovenop,...

Van Nistelrooij houdt rekening met vertrek: ‘Deed er niet één schepje bovenop, maar drie’

1412
0

Het WK in Qatar heeft er niet voor gezorgd dat een transfer van Cody Gakpo uit beeld is geraakt. Een winterse transfer welteverstaan.

Dat Cody Gakpo PSV zal gaan verlaten is geen geheim meer maar het moment van de transfer zal ook voor PSV grote betekenis gaan hebben. Inmiddels houdt men op de burelen van het Philips Stadion wel degelijk rekening met een vertrek van de aanvaller. Dat geldt ook voor Ruud van Nistelrooij. Van Nistelrooij beseft dat de 23-jarige buitenspeler na diens WK-prestaties zo goed als onhoudbaar is geworden voor PSV. Een gegeven wat de club ook zeker trots kan maken.

“Hij viel op en deed er niet één schepje bovenop, maar drie. Dat is duidelijk”, zegt Van Nistelrooij in Marbella, waar PSV een trainingskamp belegt, over het spel van Gakpo in Qatar tegen de NOS. “Als je je op dat toneel zo weet te presenteren, dan trekt hij nog meer aandacht dan dat hij al deed. Ik heb Gakpo op de voet gevolgd. Hij heeft zich fantastisch gepresenteerd”, vindt de trainer.

Luuk de Jong en Xavi Simons zullen binnenkort weer aansluiten. Een vertrek van het tweetal ligt totaal niet in de lijn der verwachtingen maar uitsluiten kunnen we het niet. Van Nistelrooij is stellig over Gakpo. “Ik ga er alles aan doen om het nog een halfjaar te rekken. Dat hebben we deze zomer al gedaan door hem te behouden. Dat zal nu nog moeilijker worden. Als er bedragen en clubs komen waarop de speler ook geen nee meer kan zeggen voor zijn gevoel. Dan kom je in een situatie waar dat wel kan gebeuren. Daar houden we rekening mee.”

Wanneer het juiste bedrag door een topclub op tafel wordt gelegd, vertrekt Gakpo deze winter bij PSV. Die conclusie kunnen we inmiddels trekken. “We willen onze beste spelers aan boord houden. Laten we hopen dat het niet zo ver komt”, aldus Van Nistelrooij.


Vorig artikelEric Gerets onderwerp van gesprek, Ruud van Nistelrooij haalt uit naar Belgische trainer
Volgend artikelFC Barcelona zet Memphis op transferlijst en hoopt op winterse verkoop aan Newcastle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in