Home Nieuws Van Nistelrooij hoopt op aanblijven Rutten: ‘Met name de eerste maanden van...

Van Nistelrooij hoopt op aanblijven Rutten: ‘Met name de eerste maanden van dit jaar was er weleens gedoe’

2612
0

De berichtgevingen over spanningen binnen de staf van PSV worden links en rechts ook weersproken, of anderzijds weer wat ‘vlakker’ gemaakt.

Waar gewerkt wordt worden immers fouten gemaakt en discussies op de werkvloer zijn van alledag. De geluiden over interne struggels in de staf van PSV zijn in ieder geval daar. Wel wordt de nuance aangebracht in vergelijking met De Telegraaf als we de versie en uitleg van Rik Elfrink aanhoren.

Elfrink geeft aan dat er bij PSV dit seizoen wel sprake is geweest van enige ‘wrijving’ binnen de technische staf. De verslaggever van het Eindhovens Dagblad weet te melden dat er komend seizoen dingen gaan veranderen bij PSV.

“Met name in de eerste maanden van dit kalenderjaar was er weleens gedoe”, zegt de ED journalist en clubwatcher. “Dat is overigens bij geen enkele club ongewoon in tijden dat de resultaten matig tot slecht zijn. Volgens PSV moet de situatie niet overdreven worden: zonder wrijving geen glans heet het”, aldus Elfrink, die zich nader weet te verklaren.

“Zoals eerder gemeld was bijvoorbeeld de werkwijze van een van de drie prominentere assistenten, de Spanjaard Javier Rabanal, soms onderwerp van discussie bij een aantal andere stafleden”, vervolgt Elfrink “Daarbij moest Van Nistelrooij lastige keuzes maken en kon hij niet iedereen bij elk meningsverschil tevreden houden. Rabanal zou dit seizoen oorspronkelijk bij Jong PSV aansluiten, maar is met een aantal anderen met Van Nistelrooij mee naar de A-selectie gegaan. In de loop van dit seizoen is hij bij wedstrijden van de bank verdwenen”, weet Elfrink te concluderen.

“André Ooijer heeft eerder aangegeven te stoppen om privé-redenen en Fred Rutten heeft naar buiten toe nog geen mededelingen gedaan over zijn sportieve toekomst. Hij wilde afgelopen week niet ingaan op vragen over een langer verblijf, iets waar Van Nistelrooij volgens een eigen mededeling wel vurig op hoopt. De positie van Rabanal is op dit moment nog onduidelijk, maar een heel prominente rol in het komende seizoen lijkt niet aannemelijk. Er komt voor de vacature-Ooijer hoe dan ook nieuw bloed in de staf”, besluit Elfrink.


Vorig artikelPOLL | De situatie op de bank bij PSV na berichtgeving over onrust en spanningen
Volgend artikelMichael van Praag wijst naar PSV fans na rellen in Alkmaar: ‘PSV supporters kunnen er ook wat van’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in