Home Nieuws Van Nistelrooij hoefde niet lang na te denken over nieuwe aanvoerder: ‘De...

Van Nistelrooij hoefde niet lang na te denken over nieuwe aanvoerder: ‘De trainer zei: jij bent mijn eerste captain’

885
0

Voor Luuk de Jong is er na zijn vertrek in 2019 niet zo heel veel anders nu hij opnieuw de aanvoerdersband heeft gekregen.

De Jong heeft drie jaar na zijn vertrek naar Sevilla meteen weer de aanvoerdersband terug gekregen. Luuk de Jong is er blij mee. De Jong kreeg de voorkeur boven Marco van Ginkel en Cody Gakpo, die vorig seizoen de band droegen. “De trainer riep me deze week bij zich en zei: jij bent mijn eerste captain”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

“Ik denk dat ik ook wil uitstralen dat ik een leider ben en dat ook kan. Al hebben Cody en Marco het vorig seizoen ook goed gedaan. Er is ook niet één captain”, benadrukt hij. De aanvoerder baalde wel stevig van de nederlaag tegen de Duitse club.

“Het niveau is juist hoog, zo’n nederlaag doet dan ook pijn. Ik heb nu 45 minuten in de benen en de rest heeft ook weer stappen gezet. We moeten hier van leren, we waren veel te slordig aan de bal en dat wordt tegen zo’n ploeg dodelijk afgestraft.”

De Jong werd niet optimaal bediend in de helft die hij speelde. Er waren nauwelijks voorzetten vanaf de zijkant. “Een voorzet zou fijn zijn, ja. Dat weten de jongens ook donders goed, we moeten nog veel verbeteren, maar hebben nu nog drie weken richting de voorronde van de Champions League”, aldus de spits en aanvoerder.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here