Home Nieuws Van Nistelrooij heeft geen signalen over vertrek Xavi Simons, trainer zet in...

Van Nistelrooij heeft geen signalen over vertrek Xavi Simons, trainer zet in op internationale top

1626
0

Ruud van Nistelrooij was na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard opnieuw lyrisch over matchwinner Xavi Simons.

De trainer weet het inmiddels. Simons is wekelijks uitblinker voor zijn elftal en dus is het wekelijks na iedere wedstrijd hetzelfde praatje wat de coach over Simons houdt. Ruud van Nistelrooij is hoopvol gestemd over de toekomst van Xavi Simons. De trainer rekent erop dat de absolute top gaat komen voor Simons maar de trainer houdt er terdege rekening mee dat hij volgend seizoen nog de beschikking heeft over de jonge topspeler.

Van Nistelrooij is dan ook onder de indruk van Simons, die tegen Fortuna Sittard zijn zestiende treffer in de Eredivisie maakte. “Het is een ongekend eerste volledige seizoen in zijn profcarrière. Want dat beleeft hij hier”, zegt tegen De Telegraaf. “Als je daar over nadenkt, wat hij allemaal heeft gepresteerd, is dat bizar. Op die leeftijd al zo’n seizoen met zo veel rendement. Meegedaan op het WK, gedebuteerd als international.”

Het zorgt tegelijkertijd voor de nodige geruchten want wekelijks worden er clubs genoemd voor Xavi Simons. Onlangs wisselde Simons nog van zaakwaarnemer. Niet Rafaela Pimenta, maar het Engelse duo Darren Dein-Stuart Peters staat hem vanaf nu bij. Ook dat zorgt voor geruchten. Van Nistelrooij denkt niet dat het op een snelle Premier League-transfer duidt. “Ik denk niet dat die wisseling veel invloed heeft op de keuze van een speler. Xavi weet goed wat hij wil, wat het beste is voor zijn carrière. Ik denk niet dat daarin heel veel verandert.”


Vorig artikelPSV volgt ‘internationale’ FC Volendam speler én uitblinker Xavier Mbuyamba
Volgend artikelHazard dolblij met belangrijke rol in bekerfinale, Belgische aanvaller wijst naar Doyell Malen en Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in